cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Sonic Studio won't open in WIndows 10 v1607

Terepin
Level 8
It starts in tray bar, but configuration window won't open. I'm gonna try newer version I found on the Internet.

EDIT: Nope, neither them work. Bummer.
EDIT2: This one work: http://dlcdnet.asus.com/pub/ASUS/misc/audio/Realtek_Audio_Win7-81-10_V6017629_Sonic_2216.zip?_ga=1.1...
321 Views
150 REPLIES 150

Itzycharles wrote:
I manage to install the sonic studio, but the DAC still not doing anything detect the impedance but send 0 to it like a normal headphone and.... y HD598SE does not have a remote volume control

Asus please fix these ****!!!!!


They definitely need to update. Mine worked it recognized my headphones and gave it like 39ohm but i dont have Sennheiser. hopefully they will update the driver soon

RaffieKol wrote:
They definitely need to update. Mine worked it recognized my headphones and gave it like 39ohm but i dont have Sennheiser. hopefully they will update the driver soon




Thanks for the feedback. I am one step close to take these board back to the box and store it since I can not exchange it, since the dealer there say that works perfect. A part of having spikes in VRM temps and PCH for my first build in years has being a nightmare. I AM TOTALY upset with the brand. and these is my 3 windows fresh installation so far and no one to help here in Panama. I will grab another board today since I can not play anything.*
Learn, Play Enjoy!

Itzycharles wrote:
Thanks for the feedback. I am one step close to take these board back to the box and store it since I can not exchange it, since the dealer there say that works perfect. A part of having spikes in VRM temps and PCH for my first build in years has being a nightmare. I AM TOTALY upset with the brand. and these is my 3 windows fresh installation so far and no one to help here in Panama. I will grab another board today since I can not play anything.*


No problem, now that I check mine it also says 0ohm for some reason I thought i said 39ohm so it isn't working on my either so that driver I provided was not the right one. (I should probably delete that post)

Asus needs to update so sad that we have to search for fixes when they already have one. I am personally taking back my board back just cause I want to update to the x99. but to be honest I havent found a better 170 chipset than the Maximums Hero keeps my 6700k very stable at low voltage I tested a few boards from a few brands and Asus was the best. One board I didnt try that looks amazing is The Sabertooth both versions look real good, but once Asus releases the fix for the audio this will be a solid board.

I just bought the ASUS Maximus VIII Hero because of its claims of great onboard audio. I experienced every problem mentioned in this thread; the endless uninstall/reboot loop and Sonic Studio GUI not launching. I've read 15 pages of this thread and I'm still not sure what to do to make it work. I want to output 7.1 to my receiver via the optical output. I'm wondering now if it's even possible. 😞

After hours of struggling, I have managed to get the V7904 driver package from the Rampage MOBO page and now I am able to launch Sonic Studio II. Then my heart sinks as it says "Sonic Studio does not support the current default audio device." I am using the Maximus Hero VIII optical output, the Realtek device is called "Realtek Digital Output." I want to send 7.1 sound to my receiver/amplifier surround sound system. How can I do this? The Supreme FX software only lets me select 5.1 output for the optical device, and it sounds terrible, with none of the features offered in Sonic Studio.

Thanks,
Jason

RaffieKol wrote:
- extract the files and DO NOT use asus setup


Funny how the exactly same package was posted for HERO VIII as well. Sux to be you, I guess. Word of advise: educate yourself before you start spreading bull****.

Terepin wrote:
Funny how the exactly same package was posted for HERO VIII as well. Sux to be you, I guess. Word of advise: educate yourself before you start spreading bull****.


Ok man have a great day, just trying to trouble shoot a problem I had on a forum (i didnt write the software just trying to find a solution to a problem until a fix was released maybe the driver worked for someone else) Hope your build works out. Asus already posted updated drivers. lol...

RaffieKol wrote:
Ok man have a great day, just trying to trouble shoot a problem I had on a forum (i didnt write the software just trying to find a solution to a problem until a fix was released maybe the driver worked for someone else) Hope your build works out. Asus already posted updated drivers. lol...


Confirmed new driver finally works for me HOWEVER when I started the install process it kept uninstalling - reboot and cycling . In the end stopped process , uninstalled Realtek drivers , control panel and uninstalled drivers and then rolled back to MS audio . After a reboot driver then installed normally .
Hopefully this may save you 20 mins I lost while figuring it out 😛

Kenrou
Level 8
1 : uninstall any and all audio drivers + Sonic Studio

2 : reinstall latest Realtek drivers from your Asus motherboard website

3 : realise the Realtek drivers provide you with the SS control panel and does the same thing

60213

3 : profit

4 : kick yourself in the nads repeatedly for ever trying to install Sonic Studio
CPU: i7-6700k @4.7ghz
Cooler: Noctua NH-D15
GPU: Strix 980ti OC

RAM: 2x 8GB Ripjaws V 3200mhz C14
Motherboard: Maximus VIII Hero

SSD: 2x Samsung 850 EVO 250gb
HDD: 1x WD Black 4TB
PSU: EVGA SuperNOVA G2 750W Gold
CASE: Fractal Define R5 Black

OS: Windows 8.1 Pro 64bit

Kenrou wrote:
1 : uninstall any and all audio drivers + Sonic Studio

2 : reinstall latest Realtek drivers from your Asus motherboard website

3 : realise the Realtek drivers provide you with the SS control panel and does the same thing

60213

3 : profit

4 : kick yourself in the nads repeatedly for ever trying to install Sonic Studio


You can get sonic studio working perfectly fine. Uninstall all drivers , Install realtek drivers without using the ASUS installer, use the other setup package , ensure that your input and output devices are set to microphone and speakers, not digital output or hdmi out, install the Asus supplied HI-Fi drivers as per normal -ta da everything works as intended, it seems that the realtek drivers being installed in silent mode wont tell you any of this but if you install them yourself and then install the asus driver with it set to digital audio or to hdmi audio out by default they give you no message , installing as above gives you the message "the current audio device is not supported by sonic" and if you havent corrected the output and input devices by now you can still fix it by setting things to mic and speakers.

Have fun all hope this helps. BTW sound quality is incredible even with a crappy set of creative stereo speakers.
I truly believe that there are people on this planet who should voluntarily remove them selves from the gene pool.
Maximus IV Extreme Z/16G/2600K, Rampage V Extreme Edition 10/32G/6900K, G751JY-T7042H
Zenith Extreme Alpha/64G/2950x , X399 Prime A/32G/1900X
Power Mad Mu ha ha ha