cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

hero viii post code 32

saskrider
Level 7
Hi.finally have my setup under water
asus maximus hero viii,i7 6700 k 2 x8 gig gskill ram-on the qvl list
gtx 780 classified,psu corsair ax1200
8 pin cpu is seated properly

i have one of the pump sensors hooked to the cpu fan header-as i had read i could get a no boot from lack of rpm signal
system will post but then shuts down last number is 00 preceded by 32
with both sticks installed this is what happens
i have tried one stick at a time in a1 or a2 then i get a series of beeps and it shutsdown

heatkiller iv block is not tightened all the way down
board is installed properly in case with standoffs in proper spots

system worked on a box fine with a little 500 watt evga psu

any help or links to some info on how i can fix this greatly appreciated
thanks!!
343 Views
3 REPLIES 3

NemesisChild
Level 12
Recheck both power connections to the board, make sure the water block is flush and properly mounted.
Intel i9 10850K@ 5.3GHz
ASUS ROG Strix Z490-E
Corsair H115i Pro XT
G.Skill TridentZ@ 3600MHz CL14 2x16GB
EVGA RTX 3090 Ti FWT3 Ultra
OS: WD Black SN850 1TB NVMe M.2
Storage: WD Blue SN550 2TB NVMe M.2
EVGA SuperNova 1200 P2
ASUS ROG Strix Helios GX601

i have checked and double checked the 24 pin,cpu 8 pin,and the 3 connectors for the gpu
i just hooked up a 500 watt evga and used the hdmi cable for video from cpu
now it says post code 14 and shuts down
the waterblock is mounted properly
i did loosen block a few turns,but still same result
fwiw during boot before shutdown the yellow led lights just before post code 32-00
i will have to drain the loop and check the cpu socket and remount the block
and see what happens next

saskrider
Level 7
UPDATE.i was looking closely at the waterblock mounting,somehow the lower left mounting screw that attaches to the waterblock backplate
has loosened off completely,not sure how the hell this happened,so tear down time for sure and i hope on reinstall everything is fine

Because the board will be out of case,i am going to set it up again on the mb box and hook it up on air to see of it posts fine from there!!