cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Rampage v edition 10 bios 1003

Darox
Level 9
Rampage v edition 10 bios 1003 is out and rock solid
363 Views
26 REPLIES 26

Updated to 1003 yesterday with no issues.So far so good.

Catalonia
Level 7
Is there a way to update without reseting the current BIOS? Every time I update all my settings are "defaulted"

tistou77
Level 13
Not possible 🙂
Sorry for my english 😄


Case: Lian Li A77F
MB: Rampage VI Extreme Encore
CPU: i9 10980XE
RAM: G.Skill Trident Z RGB Royal 4x8Gb @4000 C16
GPU: EVGA RTX 2080ti XC Ultra
PSU: Seasonic Prime Ultra Titanium 1000W
OS: Intel Optane 905P PCIe
DATA: Samsung 980 Pro
SOUND: Asus Xonar Phoebus

DooRules
Level 10
You can always try the new bios on your second bios chip and see if you like it. Take a picture of your current bios settings if you want to try them on the new bios.
7980XE on Asus ApexVI
Zotac 2080Ti
Intel 900P
2 x Samsung 950 Pro
EVGA 1600W
Alienware 34"
Samsung 28" 4K

DooRules wrote:
You can always try the new bios on your second bios chip and see if you like it. Take a picture of your current bios settings if you want to try them on the new bios.


Hi, ive installed the new bios 1003,
i cannot boot anymore with xmp profile at 3000 mhz for my ram speed. i was running prior to this on bios 0901 and i had no issues running at rated ram speed
of my sticks at 3000 mhz, but since im on this new bios the best i can do is 2800 mhz im my gskillz 4x4 sticks 16 gig, 3000 mhz.

i while testing it seems that i could get the speed to work at 3000 mhz with only 2 sticks of ram channel A and B on bios 1003, if i tried to add channel C or D it wouldnt boot at all.

quite confusing... i assume maybe the bios is at fault because my system was working under bios 0901. anybody can help it would be appreciated.
my cpu is a 6850k.

Saeros wrote:
Hi, ive installed the new bios 1003,
i cannot boot anymore with xmp profile at 3000 mhz for my ram speed. i was running prior to this on bios 0901 and i had no issues running at rated ram speed
of my sticks at 3000 mhz, but since im on this new bios the best i can do is 2800 mhz im my gskillz 4x4 sticks 16 gig, 3000 mhz.

i while testing it seems that i could get the speed to work at 3000 mhz with only 2 sticks of ram channel A and B on bios 1003, if i tried to add channel C or D it wouldnt boot at all.

quite confusing... i assume maybe the bios is at fault because my system was working under bios 0901. anybody can help it would be appreciated.
my cpu is a 6850k.

Hello

As is common with different BIOS versions your overclock settings will need to be redone. If this is not something you wish to undertake roll back the the BIOS version that was working with the desired memory speed.

curban422
Level 7
I have this weird issue since flashing to 1003.59563

What on earth is IBA? It sometimes boots to this and skips booting to my 950 pro

Boot option 1 is enabled Boot option 2 is disabled

curban422 wrote:
I have this weird issue since flashing to 1003.

What on earth is IBA? It sometimes boots to this and skips booting to my 950 pro

Boot option 1 is enabled Boot option 2 is disabled


Hello

Intel Boot Agent for the network card.

curban422
Level 7
Thank you very much!

curban422 wrote:
Thank you very much!

Hello

You're welcome. 🙂