cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

ROG Strix G G531GT side/bottom leds not working

Karellen23
Level 7
Hi!


My laptop's side leds are not turning on.

At first when I bought the laptop it was working, but after changing some keyboard rgb settings in the aura core app, it just stopped working.

Also, I can only see the keyboard in every aura application, and not the sidebars. This was the case the first time I installed Windows too, so it didn't happen after it stopped working.

Contacted Asus support, they said I should reinstall Windows without internet, and install the drivers from the Asus website. I did that multiple times, but the side leds are still not showing up in aura, and are still not working.

After that I read somewhere, that fully draining the battery might solve this issue, tried it, and it didn't work sadly.

Specs are: Windows 10 Pro 64 bit, GTX1650, i7 9750h, 8GB ram, 120hz full hd display

Is anyone else having this problem with these newer laptops?

Could someone help me please?
68,963 Views
20 REPLIES 20

yakostar wrote:
Thanks for this, I'm gonna try this when I get home. My bottom lights stopped working after I installed ROG Core and/or updated Windows 10. What do you mean by uninstalling everything? Everything including Windows 10 or just everything Asus-related?



Any Updates??? i have this problem too i uninstalled armoury crate and aura services then resinstalled, it still stay the same .Help?

Quanhau98 wrote:
Any Updates??? i have this problem too i uninstalled armoury crate and aura services then resinstalled, it still stay the same .Help?


as the name says it is in beta, so obviously there are going to bugs.
just hope they fix the issues.

this is where you can find the led panel light on/off options. also restoring sometimes helps unless you already synced your account.
you can check the images below 😆

https://imgur.com/a/aNihrEz

I have the Rog Stix G laptop and my bottom left led light is not coming on. The other two (front and right side) are fine. Not sure if I should try and return the laptop or try and send it in for repairs? Not sure just a light warrants repair because it don't effect the use of the laptop. Yet it's less then 3 months old.

I had the same issue, which was unresolvable for three days. I did multiple system restores, I completely re-installed all the ASUS Aura software and drivers, until finally I stumbled across a simple solution:

[1] Open Armoury Crate
[2] go to: Device > System > Lighting > Settings
[3] toggle the Laptop Light Zones check box.

To my amazement, the lower lights kicked back in.

It seems so bloody obvious now.

Alchemist16Ad wrote:
I have the Rog Stix G laptop and my bottom left led light is not coming on. The other two (front and right side) are fine. Not sure if I should try and return the laptop or try and send it in for repairs? Not sure just a light warrants repair because it don't effect the use of the laptop. Yet it's less then 3 months old.


I have the exact same problem, for my ASUS Rog Strix G712LWS. I have noticed that my LED bars were not lit up anymore, so I've unscrewed my computer and both the connectors for the LED bars were disconnected; I must have not plugged them back in last time I've opened my bottom lid.
So I did plug them back in, and it worked, except for the left LED bar. I have unplugged and plugged the corresponding one quite a few time, did the "Settings" trick, but nothing worked.
If anyone has a solution besides sending my computer back to customer service once again (which I've done quite a bit, quite annoying as I thought ASUS would be reliable), I'll gladly take it.

Thank you and have a good day!

Guys I broke rgb strip slot in my laptop ASUS rog strix scar g531gw-at014t any ideas. Sorry For My Bad English Any Ideas. Please Help, Thank You

jcdensing
Level 7
You should've just clicked on the Settings when you're on the lighting tab. There you'll be able to enable/disable the led bar at the bottom. 😄

wubalubadubdub1
Level 7
Guys I have the same problem but my Armoury Crate is empty even when I log in. It only shows Highlights, User Center, and Settings and nothing else.
What can I do?
I have an ROG G531GU.

EDIT:
I could fix it by updating the Armoury Crate in the MyASUS app, and it also solved the bottom LED not working error.
Not everything is working perfectly, I hope I could help someone. Peace!

So I had this fixed. Now suddenly the bottom leds on the left side isn't working anymore.... Front and right is still working great. Anyone have any ideas what could be wrong?