cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Problems with a brand new GL553VD?

mikeyav
Level 7
Hi, thank you for activating my account within the 24hours, although it is Saturday. Thank you.

I bought an ASUS rog GL553VD (i7-7700HQ/GTX1050 4GB/12GB RAM) just two days ago and i am facing some issues which are troubling me, maybe minor for now, but i would really like some feedback to know what is going on and what to do now that is still early.

First thing i noticed was that the screen's graphics didnt look as good for a brand new laptop. Long story short i soon noticed that the integrated Intel's card settings had as default resolution a lower resolution, it seemed strange but i changed it back to 1920x1080 and things got better.
However on many of the system's windows, like when i install/uninstall a program and others, the resolution is still very bad, the image is like blurred , i took some screenshots to show you http://prntscr.com/j1on9o , http://prntscr.com/j1oibq , https://prnt.sc/j1nhtr . I hope it is not my imagination and i am sorry if i am splitting hairs but it just doesnt look normal in my eyes for a new laptop and if there is a problem i really want to know. Could someone verify it is normal or not?

In addition to that, when i watch videos or a movie at fullscreen the image sometimes (not often) stops being processed, although the sound keeps working normally, and then it returns back after a few seconds. Once, on an intense scene i heard a very strange and rough sound coming from inside the laptop, both image and sound stopped for like 1-2 seconds and then returned to normal. I don't know what is going on but it made a very worrying sound.

I still haven't checked if there are similar or worse issues while gaming. So far i only tried to install 2games, an old free FPS game worked fine although it opened automatically again on a lower resolution and I had to change it back to 1920x1080 manually to be able to play it decent. The second one was not running because of an x3dAudio1_7.dll missing? Probably it has nothing to do with the other issues, but i wanted to mention that too just in case.

Could someone please help me and give a feedback on these issues? This is my first ASUS laptop, i am quite worried. I also noticed that after i insert the password it takes around 15-17seconds to load and open although i havent installed almost anything besides some essential aps from ASUS giftbox. I couldnt help compare it with my old casual samsung bought in 2010 which was opening almost instantly back then. How many of those things are normal? Please help
7,035 Views
1 REPLY 1

mmohamed2
Level 8
mikeyav wrote:
Hi, thank you for activating my account within the 24hours, although it is Saturday. Thank you.

I bought an ASUS rog GL553VD (i7-7700HQ/GTX1050 4GB/12GB RAM) just two days ago and i am facing some issues which are troubling me, maybe minor for now, but i would really like some feedback to know what is going on and what to do now that is still early.

First thing i noticed was that the screen's graphics didnt look as good for a brand new laptop. Long story short i soon noticed that the integrated Intel's card settings had as default resolution a lower resolution, it seemed strange but i changed it back to 1920x1080 and things got better.
However on many of the system's windows, like when i install/uninstall a program and others, the resolution is still very bad, the image is like blurred , i took some screenshots to show you http://prntscr.com/j1on9o , http://prntscr.com/j1oibq , https://prnt.sc/j1nhtr . I hope it is not my imagination and i am sorry if i am splitting hairs but it just doesnt look normal in my eyes for a new laptop and if there is a problem i really want to know. Could someone verify it is normal or not?

In addition to that, when i watch videos or a movie at fullscreen the image sometimes (not often) stops being processed, although the sound keeps working normally, and then it returns back after a few seconds. Once, on an intense scene i heard a very strange and rough sound coming from inside the laptop, both image and sound stopped for like 1-2 seconds and then returned to normal. I don't know what is going on but it made a very worrying sound.

I still haven't checked if there are similar or worse issues while gaming. So far i only tried to install 2games, an old free FPS game worked fine although it opened automatically again on a lower resolution and I had to change it back to 1920x1080 manually to be able to play it decent. The second one was not running because of an x3dAudio1_7.dll missing? Probably it has nothing to do with the other issues, but i wanted to mention that too just in case.

Could someone please help me and give a feedback on these issues? This is my first ASUS laptop, i am quite worried. I also noticed that after i insert the password it takes around 15-17seconds to load and open although i havent installed almost anything besides some essential aps from ASUS giftbox. I couldnt help compare it with my old casual samsung bought in 2010 which was opening almost instantly back then. How many of those things are normal? Please help


for resolution, it's scaling issue in windows 10,search on google "how to fix scaling windows 10"
for slow loading, booting... buy an ssd nvme