cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Black borders on new Asus PG248Q

cebi
Level 7
2 weeks ago I got my Asus PG248Q and after a few days I noticed black borders around the screen which don't go away (check the screenshots), so I contacted ASUS support about it and they told me to RMA the monitor. RMA got accepted so today I have received the new monitor but the issue still persists on the new monitor. i saw photos on the forum with a similar issue, surely this can't be right? I would like to hear your input about this.

Thanks in advance!
13,267 Views
6 REPLIES 6

gupsterg
Level 13
That is normal IMO. The bezel is not designed to go to edge of active area of display panel, I see this on 3 MG279Q I have (differing panel, but similar cabinet). Depending how a photo is taken and what is on display on screen you may not notice it in review or members photos of monitor.

This review photo does show the border and this one, but not this photo by an owner. In the owners photo only near the top bezel about center can you note inactive area of panel. The other areas near bezel don't show border due to how the photo has been taken.
Intel Defector :eek: AMD Rebel


R9 5900X - Custom WC - ASUS Crosshair VII Hero WiFi - Ballistix Sport LT 2x16GB 3800MHz C16 - RX 6800 XT - WD SN770 2TB - 2x 870 EVO 4TB


24/7 OC: i5 4690K @ 4.9GHz CPU@1.255v 4.4GHz Cache@1.10v - Archon SB-E X2 - Asus Maximus VII Ranger
Sapphire Fury X (1145/545 ~17.7K GS 3DM FS)

:eek: CPU Validation 5.198GHz@1.314v with 4.4GHz cache + RAM 2400MHz@1T :eek:
Da Music video

Alright thank you for the answer, it's not that annoying but I was just a bit worried that I may have received a faulty unit.

gupsterg
Level 13
Nope not faulty 🙂 . Surprised RMA got accepted though.
Intel Defector :eek: AMD Rebel


R9 5900X - Custom WC - ASUS Crosshair VII Hero WiFi - Ballistix Sport LT 2x16GB 3800MHz C16 - RX 6800 XT - WD SN770 2TB - 2x 870 EVO 4TB


24/7 OC: i5 4690K @ 4.9GHz CPU@1.255v 4.4GHz Cache@1.10v - Archon SB-E X2 - Asus Maximus VII Ranger
Sapphire Fury X (1145/545 ~17.7K GS 3DM FS)

:eek: CPU Validation 5.198GHz@1.314v with 4.4GHz cache + RAM 2400MHz@1T :eek:
Da Music video

Have you checked your GPU Scaling? Not sure if it's the same black borders, but on the NVIDIA control panel, you need to have the Scaling mode selected to full-Screen, in the "Adjust Desktop Size and Position" options.

Yes I already tried that but that didn't help 😕

Crashcourse316
Level 9
Yea it just depends on what monitor you have. some have a larger "deadspace" before the bezel than others. and as already said I would have just tried messing with the settings for my GPU scaling and see if it changes or not. a majority of the time it is what it is.
I7-4790k OC 4.9 1.375v
MSI Gaming X GTX 1080 OC core:2055Mhz Mem:5504Mhz

-----------------------------------------------------------------------
If you like what I post, hit that Rep button.
-----------------------------------------------------------------------
If i'm posting here it's only because I'm at work and have nothing better to do other than solve your problems.