cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Screen going to funky colors and computer not shutting down!!!!!!!!

440hsp
Level 9
ok guys, just watching a little youtube and all the sudden the screen goes to a bunch of pinks and blues. i could still see the picture of the video i was watching but it wouldn't let me get out of the page. i tried control,alt,delete, and escape and npthing. i had to shut it down using the power buttons. any ideas would be greatful. computer does come back on without issues as of right now. i updated my driver a while back to the newest nvidia driver. i wonder if that could be it. never had this problem before.
G74SX-DH71, i7 2670QM(2.2GHZ)
GTX560M 3GB DDR5
24GB RAM @ 1333MHZ
1TB (1x256GB SSD/1x750GB HDD @ 7200 RPM)
17.3" LED 1920 X 1080
Intel ultimate n 6300 wlan
206 Views
10 REPLIES 10

dstrakele
Level 14
I think you understand what happened. Use Windows System Restore to undo the installation of your current video driver.
G74SX-A1 - stock hardware - BIOS 202 - 2nd Monitor VISIO VF551XVT

440hsp
Level 9
hey dstrakele if you or brody would chime in it would be appreciated. i was going through the threads and posts trying to find the last stable( with no issues) graphics driver before i uninstall 296.10 and delete out of device manager. could you point me in the right direction. i have downloaded 285.62 and 296.16 but i was reading somewhere that 285.74 was probably the best one as of yet if i'm correct. if so where can i find the sucker?



p.s. could you explain the system restore option you are telling me about? could i not just go into devive manager, uninstall the driver and then when it gives me the option, delete it and then reinstall the older one?


p.s.s. i just seen the roll back option in the driver install box. is this wise to use?
G74SX-DH71, i7 2670QM(2.2GHZ)
GTX560M 3GB DDR5
24GB RAM @ 1333MHZ
1TB (1x256GB SSD/1x750GB HDD @ 7200 RPM)
17.3" LED 1920 X 1080
Intel ultimate n 6300 wlan

440hsp
Level 9
nevermind it was right under my nose. got 285.74. gonna throw this one in and see what happens. unless someone interjects. lol
G74SX-DH71, i7 2670QM(2.2GHZ)
GTX560M 3GB DDR5
24GB RAM @ 1333MHZ
1TB (1x256GB SSD/1x750GB HDD @ 7200 RPM)
17.3" LED 1920 X 1080
Intel ultimate n 6300 wlan

when i went to uninstall the drivers that were giving me issues i think i deleted the graphic driver software completely. where can i find the software? and which one do i need? my screen image is all huge and when i go into device manager it isn't even showing me the graphic display area anymore like it's completely missing. damn it i messed up again.
G74SX-DH71, i7 2670QM(2.2GHZ)
GTX560M 3GB DDR5
24GB RAM @ 1333MHZ
1TB (1x256GB SSD/1x750GB HDD @ 7200 RPM)
17.3" LED 1920 X 1080
Intel ultimate n 6300 wlan

440hsp
Level 9
lololol nevermind again. system restored back and it went back to the 295.73 driver i believe was originally installed. i think.


p.s. i know, i know, i'm an idiot. still learning. just freaked a little when i messed up. lolol
G74SX-DH71, i7 2670QM(2.2GHZ)
GTX560M 3GB DDR5
24GB RAM @ 1333MHZ
1TB (1x256GB SSD/1x750GB HDD @ 7200 RPM)
17.3" LED 1920 X 1080
Intel ultimate n 6300 wlan

dstrakele
Level 14
WOW! That was quite an emotional rollercoaster ride! Glad to hear you got it workin'! 295.73 would be my choice for the most recent, stable NVIDIA driver.

But remember, if you're going to uninstall an NVIDIA driver in the future, do it from "Control Panel - Uninstall a program".

Better yet, if you choose to install a new video driver, go to Windows System Restore and create a new Restore Point first. Then you can easily undo the installation if you encounter video problems.
G74SX-A1 - stock hardware - BIOS 202 - 2nd Monitor VISIO VF551XVT

440hsp
Level 9
Lololol. I feel like a soap opera now!
G74SX-DH71, i7 2670QM(2.2GHZ)
GTX560M 3GB DDR5
24GB RAM @ 1333MHZ
1TB (1x256GB SSD/1x750GB HDD @ 7200 RPM)
17.3" LED 1920 X 1080
Intel ultimate n 6300 wlan

440hsp wrote:
Lololol. I feel like a soap opera now!


The Days of Our Drives...
;>{)>

296.10 came out right on the heels of 295.73, presumably to fix some problem with it. But it seems to be giving folks "pink screen" issues, as does the 301.24 BETA.
G74SX-A1 - stock hardware - BIOS 202 - 2nd Monitor VISIO VF551XVT

Tear_a_Bee
Level 7
Same problem happened to me I think it has to do with the 301 beta.
Asus G74SX-AH71 [201]

Windows 7 Professional
16 GB RAM
nVidia GeForce GTX 560M 3GB [285.79]
Intel Core i7-2670QM 2.20GHz Turbo Boost to 2.90GHz
7200 RPM 750 GB HDD
17.3" 1920x1080 HD Glossy Dislpay