cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Pixelated icons?

Darkpsycho
Level 7
So I just recently got this G75VW from newegg but i've noticed in the system tray, taskbar and my desktop that icons are pixelated and was wondering why it is like this and how I could fix it. I wasn't able to find any help through search or google. Thanks I also included a screenshot
http://img.photobucket.com/albums/v66/DarkPsycho/desktop.png
13,391 Views
13 REPLIES 13

Dark
Level 9
Do you have power saver on if so turn it off.
That's only thing i can think of what mite be doing it.
could be also that your system is set to not full power options i forgot how you change this with win7. so sorry 😞

oh got it go into power /cp/hardware n sound/power options/create a power plan

then set it to high performace settings should fix it
motherboard ASUS Crosshair V Formula
PSU Fractal Design Newton R2 1000W
MemoryRipjaws 16 GB
CaseArmor Mx
CPUAMD Bulldozer FX-8120 8 Core 3.10GHz

Clocked to 4.5GHz

Im a girl 🙂 so be nice as i bite

Nope, I changed the power plan to High as soon as I finished setting up recovery disks. =/

Darkpsycho wrote:
Nope, I changed the power plan to High as soon as I finished setting up recovery disks. =/


hmm could be maloware on pc.

this has happened to me b4 i cant think what problem could be seems rest look normal.

hope someone can help more as im now stumped to what it could be. maybe its pc lol but doupt it
motherboard ASUS Crosshair V Formula
PSU Fractal Design Newton R2 1000W
MemoryRipjaws 16 GB
CaseArmor Mx
CPUAMD Bulldozer FX-8120 8 Core 3.10GHz

Clocked to 4.5GHz

Im a girl 🙂 so be nice as i bite

bump, still no one having this problem either?

kiba
Level 10
could you post a bigger picture? that ones kind of small and blurry.

what i can tell from it is, youre running a whole lot of possibly or probably unnecessary processes (all you really need is firewall/antivirus/malware and atk package), try disabling any that you dont need w/ msconfig -> startup. otherwise post a bigger picture so that i can get a better look and tell you if its normal or not.

you also (it seems) have 'use small icons' selected for your taskbar, which makes them small and pixelly, uncheck that in taskbar settings to make them the normal size and i bet they wont be pixelly anymore.
ROG Notebooks: G75VW, G74SX, & G73JH And a gaming rig.

http://img607.imageshack.us/img607/1686/desktoptdg.png
Sorry didn't realize Photobucket resized it. Those processes are Steam, Skype, Origin, Aim, Spotify which I turn on and have system tray icons because they are part of the program (or i set it that way)
Using small icons shouldn't cause pixelated icons though especially since I had small icons set on my old HP laptop as well as the icons in quick launch aren't pixelated compared to their taskbar/system tray icons.

jdotjdot7
Level 10
Mine has the same problem but only for certain icons like Steam. I would also like a fix for this. (look at the steam icon in OP
s picture, you can see the pixelation, especially on the diagonal lines.)
ASUS G75VW-BBK5 - 750GB + 8GB Hybrid Solid State/7200 RPM, 1TB 5400 Storage Hard Drive, i7 3610QM, GTX 660M and proud, 8GB 1600MHz RAM, runs quiet as a mouse, cool as an icebox, and three times the computer my Roomate's Macbook Pro is for $50 less.

I've been having this problem too, though it has been apparent on several computers from different manufacturers and has generally been the same programs regardless of resolution or location, but my brand new G55 has been showing a much more pronounced version with some icons looking significantly torn (Including two which were included with the install and one that does not act this way on other devices) as well as occuring in the tray icons for entirely different programs (while the ones with torn desktop icons did NOT have any issues in the tray) which was never apparent on other computers. Below are some images showing the affected icons individually

http://puu.sh/G6L5
http://puu.sh/G6Ri
http://puu.sh/G6Rv
http://puu.sh/G6RF

bump, still no one knows how to fix it?

And additionally it seems my USB 3 hdd (WD Passport SE) Doesn't seem to get recognized correctly when i plug it in. It powers on but to get the laptop to start reading it I have to plug in my usb flashdrive to kind of jump start it. Anyone having this problem as well or know what would be the problem?