cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

G750 Waves MaxxAudio gone??? [solved ?]

x70xchallengerx
Level 8
EDIT: SOLVED: (cred adamsyes)

Updated Thread: I found out that by downloading the lastest driver of our realtek sound card go here

>>>LINK<<<

the lastest starting from .9540 version and up has ROG skin Waves Maxxaudio.

Don't bother with Version V6.0.1.7016 yet however, because it increases cpu usage and is buggy.

including many fixes and sound improvement !

Cheers 🙂 they do not require to delete the config file. lastests will come already fixed.

(I don't know how to change thread title, or if i can, mod please change to "Waves MaxxAudio problems solved")
-- original issue below --


So the "Waves MaxxAudio" EQ/Software for audio that came with the computer, is a great program... but I noticed the "advanced" tab was missing as compared to the image displayed on the G750 promo page (take a look for urself) so I went and downloaded the newer version from the G750 drivers page (from V6.0.1.6870 TO V6.0.1.6909) and installed it....

Well after installing and restarting my PC, the waves MaxxAudio control panel is completely gone. sound is flat, tinny with boomy mids/lows (as if clicking flat preset in maxxaudio) The MaxxAudio window can be opened but it says something about missing hardware (i can't remember), so I decided to go ahead and install the old one back, and now the control panel won't open at all, maxxaudio doesn't exist 😕

Idk what to do, the speakers sound like crap without one of the presets on, to be honest... can anyone offer any help??

or if someone has been lucky enough to discover anything, any chances of another waves EQ with more custom settings??
Asus G750JW-DB71
362,752 Views
162 REPLIES 162

SiTWulf wrote:
Ok, i get it too!

Is really easy to get it...
Check this post: Here!

...

SiTWulf wrote:
Ok, i get it too!

Is really easy to get it...
Check this post: Here!


try it but no luck... im using g750jw and the sound is really bad, i dont know what to do...

suwidah
Level 7
guys its so simple after weeks of searching .. all u have to do just install this version http://dlcdnet.asus.com/pub/ASUS/nb/DriversForWin8.1/Audio/Audio_Realtek_Win81_64_VER6017469.zip
and if its not working and probably not .. install driver booster 😄 😄 😄 fixed maxxaudio for me with dx12
51264

suwidah wrote:
guys its so simple after weeks of searching .. all u have to do just install this version http://dlcdnet.asus.com/pub/ASUS/nb/DriversForWin8.1/Audio/Audio_Realtek_Win81_64_VER6017469.zip
and if its not working and probably not .. install driver booster 😄 😄 😄 fixed maxxaudio for me with dx12

Can you please elaborate how you got MaxxAudio to work on win 10 ?
what is "driver booster" - its too generic meaning... can you add links and specify the app version you used ?
can you please write a guide if its more then simply installation of "Audio_Realtek_Win81_64_VER6017469.zip" ?

EDIT - I SOLVED IT !
Thanks for the hints scatared around the forum I managed to get maxxaudio working on Win 10 x64.
Guide writen HERE
Asus G751JT
Samsung EVO 850 120GB + 1TB HDD 7200RPM
Cleaned installed Win 10 HOME
My Guides:

  • [POST=538713]ROG LAPTOPS: COMPLETE DRIVER LIST ![/POST]
  • [POST=538713]How to install windows 8/8.1/10 on any UEFI supported laptop the PROPER way[/POST]
  • [POST=538711]HOW TO (EASILY!) UPGRADE FROM WIN7 SP1/8.1 WITHOUT GOING THROUGH THE UPGRADE PROCESS ITSELF ![/POST]
  • [POST=605307]HOW TO REMAP FN+KEY AND SPECIAL BUTTONS: "STEAM", "ROG" & "SHADOWPLAY"[/POST]
  • [POST=539663]Win 10 x64: SETUP USB @SUPERSPEED, NO HANG-UPS! | ACCELERATES USB 3.0/2.0 TRANSFER RATE SPEED TWICE![/POST]

vietlongdo_arc
Level 7
thank for thread 😄

Dcite
Level 7
So with the latest downloads we have something which looks like the MaxxAudio Wizards and a bunch of buttons..
What seems to be missing for me is the ability to use presets to factory default affect MaxxBass, Also MaxxDialog is missing entirely.
Compared to http://rog.asus.com/wp-content/uploads/2013/07/maxxaudio.jpg it does not look right while running in windows 10.

Dr4g0n36
Level 10
MaxxDialog disappeared twenty version ago. 😉

(also, now if you push "reset" button, the standard profile become multimedia, in the last 5 version was soundscape)

CosmicPoweR
Level 7
Mine was simple. I use Revo Uninstaller to remove the Realtek driver, scan and restart manually. After restart I search for Realtek left over files to confirm it remove totally, then i just run the new Realtek installer and done. Everything works fine for me.
51595

Martin-Rott
Level 7
So here is what worked for me:

Downloaded the latest driver for G751 laptops "Audio_Realtek_Win10_64_VER6017673" and installed it (had the "white screen" problem with the original Raltek-Driver for win8.1 after a clean install of win10).

Here's the link, works for window 8, 8.1 and 10:
http://dlcdnet.asus.com/pub/ASUS/nb/DriversForWin10/Audio/Audio_Realtek_Win10_64_VER6017673.zip

MAXX-Audio is working fine, just the presets for MAXXBass and MAXXTreble are gone (only Soundscape has a MAXXTreble value).
Manually everything can be corrected and internal SUB is working fine.
Can someone please send me some pictures of the original values of WARRoom, Soundscape, Battlefield, Action and Multimedia regarding the MAXXBass and MAXXTreble values?

ThanXX!

Martin-Rott wrote:
So here is what worked for me:

Downloaded the latest driver for G751 laptops "Audio_Realtek_Win10_64_VER6017673" and installed it (had the "white screen" problem with the original Raltek-Driver for win8.1 after a clean install of win10).

Here's the link, works for window 8, 8.1 and 10:
http://dlcdnet.asus.com/pub/ASUS/nb/DriversForWin10/Audio/Audio_Realtek_Win10_64_VER6017673.zip

MAXX-Audio is working fine, just the presets for MAXXBass and MAXXTreble are gone (only Soundscape has a MAXXTreble value).
Manually everything can be corrected and internal SUB is working fine.
Can someone please send me some pictures of the original values of WARRoom, Soundscape, Battlefield, Action and Multimedia regarding the MAXXBass and MAXXTreble values?

ThanXX!



No one, really???