cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

ASUS RVIE ENCORE 6 pin power connector?

shadowman007
Level 7
Noticed ASUS Rampage Vi Extreme Encore had a 6 pin power connector as well as 2x 8 pin connectors. Heard of a 6 pin gpu connector to connect to the gpu but not a 6 pin connector to connect to the motherboard. My question is would I need to connect a 6 pin as well as the 2x 8 pin cables?

83215Â*
2,682 Views
27 REPLIES 27

vmanuelgm
Level 11
If u are gonna push the cpu under LN2, yep. Otherwise, u only need both 8pin.
Asus x670e Hero, 7950x, TG 7000, Master 4090, 970 PRO, 860 EVO, Intel 750,
SN850, SN750, 840 Pro, 2xSkyhawk 4TB, Pioneer S12U
EVGA T2 1600, Silverstone TJ11, Custom LC, Acer Predator x35, Philips OLED

vmanuelgm wrote:
If u are gonna push the cpu under LN2, yep. Otherwise, u only need both 8pin.



Thanks.*

If I remember correctly my RIVE had a 6 Pin Connector as well.

Homewrecker wrote:
If I remember correctly my RIVE had a 6 Pin Connector as well.


I don't think so, i think this is the first board with 2x8 pin and 1x 6 pin connections on it.

altonatrucker wrote:
I don't think so, i think this is the first board with 2x8 pin and 1x 6 pin connections on it.


My old RIVE board does have a 6 Pin Connector for additional to Power the PCIE Slots. I was running SLI at the time so I had it connected.

gogo974
Level 7
I made the test ca heats less all the connector plug

gogo974 wrote:
I made the test ca heats less all the connector plug


I have the 6pin and both 8 pin plugged in and it works fine. VGA lead fits the 6 pin.

Has anybody used the T-Sensors on this board ?? I connected the DIMM2_1 temps lead to one and my M.2 showed 180c. The T-Sensor next to the 24pin ATX is redundant when you use the heat spreader. Do you need to use the add on fan card temp sensors for the DIMM2 temps to show in Ai Suite??
Phanteks Enthoo Elite, Asus Rampage VI Extreme Encore, Intel I9 10980XE, G.SKILL F4-3200C14Q-32GTZ Trident Z Series @3200, 2 x EVGA Hydro Copper GTX 2080TI, Creative Sound Blaster ZxR PCI-Express Sound Card, EK ASUS ROG R6EE RGB Monoblock, 2 x Samsung 970 Pro 512GB Direct to CPU, Aqua Computer kryoM.2 with Samsung 960 Pro 512GB PCIe slot 4, 4 x Corsair XTI 480GB SSD, Aqua Computer Aquaero 6XT, 2x Aqua Computer D5 NEXT pump with Aquabus interface, 2 x XSPC 480mm Rads, EVGA 1600w PSU and more

Brockmonster wrote:
I have the 6pin and both 8 pin plugged in and it works fine. VGA lead fits the 6 pin.

Has anybody used the T-Sensors on this board ?? I connected the DIMM2_1 temps lead to one and my M.2 showed 180c. The T-Sensor next to the 24pin ATX is redundant when you use the heat spreader. Do you need to use the add on fan card temp sensors for the DIMM2 temps to show in Ai Suite??



I have both 8-pin and the 6-pin connected as well but don't really need the 6-pin connected. I have never used the thermal sensors so can't be of help there. It was kind of confusing though when you read about which DIMM.2 is disabled and when running in X16 X16 X8 mode or X16 X8 X4 mode whichever but after doing some searching in the bios you have to set that mode and it doesn't matter if the PCIe slots are being used or not in the board.

vmanuelgm
Level 11
There are some old boards with a 6pin but in old ones is to feed the pciexpress slots when using multiple graphics cards.
Asus x670e Hero, 7950x, TG 7000, Master 4090, 970 PRO, 860 EVO, Intel 750,
SN850, SN750, 840 Pro, 2xSkyhawk 4TB, Pioneer S12U
EVGA T2 1600, Silverstone TJ11, Custom LC, Acer Predator x35, Philips OLED