cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
158 Views
198 REPLIES 198

xator
Level 8
Hi there people,

I've flashed 2203 bios on my Hero WIFI board. Everything works as intended. There's support on this bios for Intel's Teton Glacier SSDs on M.2 ports. And some other UEFI and MBR recovery options.

The only weird thing, and it has nothing to do with the bios itself, is that If you are using HWINfo on your Windows to monitor voltages, please be aware that updating your bios could show crazy and non real VCORE values on HWINFO (I was running Hwinfo 6.11 and vcore read 2.7volts). Just install the last HWinfo beta and it will work flawlessly.

xator wrote:
Hi there people,

I've flashed 2203 bios on my Hero WIFI board. Everything works as intended. There's support on this bios for Intel's Teton Glacier SSDs on M.2 ports. And some other UEFI and MBR recovery options.

The only weird thing, and it has nothing to do with the bios itself, is that If you are using HWINfo on your Windows to monitor voltages, please be aware that updating your bios could show crazy and non real VCORE values on HWINFO (I was running Hwinfo 6.11 and vcore read 2.7volts). Just install the last HWinfo beta and it will work flawlessly.


No problems here with the HWINFO vcore measurements using HWINFO64 6.12. I did see this issue when I updated HWINFO64 to 6.11 without updating anything else a while back. So I don't think it has anything to do with the BIOS.

ROG Hero XIII | 10900k @5.2 GHz | g.skill 2x32GB 4200 CL18 | ROG Strix 2070S | EK Nucleus 360 Dark | 6TB SSD/nvme, 16TB external HDD | 2x 1440p | Vanatoo speakers with Klipsch sub | Fractal Meshify 2 case

bass_junkie_xl
Level 11
x hero here 8700k @ 5 ghz @ 1.28 and 5.1 ghz @1.36 v still stable ram 3000 mhz @ 4000 mhz cl-17 still stable so far will do hci mem test and prime small ffts/blend over night again when i get time
13900 ks @ 6.0 GHZ | 5.1 R | 4.5 E | DDR4 32GB @ 4,400 c16 G1 | RTX 4090 | XG27AQN 1440P 27" 360Hz G-Sync ULMB 2

Good Bios, 8700K Hero X 5.1 GHz 1.36 V AVX 2! THX
I will try the 9900KS and will inform you!

TikalSport wrote:
Good Bios, 8700K Hero X 5.1 GHz 1.36 V AVX 2! THX
I will try the 9900KS and will inform you!


Asus x hero wifi 370 here as well my 9900 is just arived I will add info when I can as well
13900 ks @ 6.0 GHZ | 5.1 R | 4.5 E | DDR4 32GB @ 4,400 c16 G1 | RTX 4090 | XG27AQN 1440P 27" 360Hz G-Sync ULMB 2

Update went fine. *Bios seems fine as far as stability relative to my OC.*

Minor and purely aesthetic but now it shows a blip of a post screen after the Asus screen before going into windows*

klepp0906
Level 7
Juuust kidding. went fine EXCEPT broke aura again.

look forward to this debacle im about to undertake fixing that piece of work 😛

bass_junkie_xl
Level 11
got my asus x hero z-370 wifi running the new 9900 ks just fine on this bios 🙂

all defaults in bios ( cmos reset xmp off ) with the 9900 ks i was seeing up to 1.37 v on prime 95 28.6 ( non avx ) and 1.36 v in battlefield 5

loaded my 8700 k s profile for the 9900 ks

- 5 ghz all core
- 4.7 ghz cache
- 1.26 v vcore ( manual all power limits maxed , i a/dc load line = 0,01 )
- xmp 4000 cl -17 ( tuned and pre stable on my 8700k hci mem test )

prime 95 28.6 ( non avx )
- small ffts bsod needed 1.34 v to pass for 5 ghz all core .....

my current delided 8700 k does
- 5 ghz all core 0 avx offset
- 4.7 ghz cache
- 1.265v vcore ( manual all limits off )

5.1 ghz @ 1.345 v 0 avx offset

im back on my 8700k it was a down grade from what i have

long story short the 9900 ks works just fine on this bios with z 370 wifi x hero and the vrms were not hot on prime 95 i could hold my fingers on them ( 45 - 65 c tops )
13900 ks @ 6.0 GHZ | 5.1 R | 4.5 E | DDR4 32GB @ 4,400 c16 G1 | RTX 4090 | XG27AQN 1440P 27" 360Hz G-Sync ULMB 2

bass junkie xl wrote:
got my asus x hero z-370 wifi running the new 9900 ks just fine on this bios 🙂

all defaults in bios ( cmos reset xmp off ) with the 9900 ks i was seeing up to 1.37 v on prime 95 28.6 ( non avx ) and 1.36 v in battlefield 5

loaded my 8700 k s profile for the 9900 ks

- 5 ghz all core
- 4.7 ghz cache
- 1.26 v vcore ( manual all power limits maxed , i a/dc load line = 0,01 )
- xmp 4000 cl -17 ( tuned and pre stable on my 8700k hci mem test )

prime 95 28.6 ( non avx )
- small ffts bsod needed 1.34 v to pass for 5 ghz all core .....

my current delided 8700 k does
- 5 ghz all core 0 avx offset
- 4.7 ghz cache
- 1.265v vcore ( manual all limits off )

5.1 ghz @ 1.345 v 0 avx offset

im back on my 8700k it was a down grade from what i have

long story short the 9900 ks works just fine on this bios with z 370 wifi x hero and the vrms were not hot on prime 95 i could hold my fingers on them ( 45 - 65 c tops )


Good to know, thx, I´m still waiting for mine!