cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Crosshair Hero VIII Motherboards X570 WIFI - TEMP#100C

Saikamaldoss
Level 7
Hello Everyone,

I after replacing so many troubled Crosshair Hero VIII Motherboards X570 WIFI board, I got one working and since I am waiting for 3950x release by November, I am running 3200G. Everything was great with stock bios and I upgraded to (Version 1001 2019/09/25) it was a night mare. I got F9 0d and many error codes all related to ram. I had to pull out all 4 sticks of F4-3200C14D-16GTZ and finally got it working with one ram stick on B. I went in and reverted bios to Version 0803 and everything is BAU. But when I ran Corsair Link software, I notice Temp #5 running 98 to 99 all the time and it goes above 100c which i am really worried about. I am not sure what Temp#5 means and I don't see that in CPUID HWMonitor however, I was about to see it with older version of the same software.


82101
1,597 Views
3 REPLIES 3

RedSector73
Level 12
https://rog.asus.com/forum/showthread.php?99009-Motherboard-Temperature

temp5 fairly sure is probe temp off the motherboard and if nothing is connected to it then what it shows is just gibberish.

RedSector73 wrote:
https://rog.asus.com/forum/showthread.php?99009-Motherboard-Temperature

temp5 fairly sure is probe temp off the motherboard and if nothing is connected to it then what it shows is just gibberish.


Are you seeing similar temps ? do you have a screenshot of your setup with similar temp ? and what do you mean if nothing is connected.

I don't use that software. I suspect it is the temp sensor probe covered in 1.12 board layout item 17 which is covered in detail on page 1-22 of your manual.

try HWinfo

here is screenshot to compare
82110