cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Maximus V Extreme pci layout / sound issue

Skiman2007
Level 7
I have the mother board all hooked up running 2 580 gtx in sli and have a creative sound blaster sound card the problem that im running in to is the layout of the board have triyed 3 different layouts with my last rebuild running in to problems with the
sound card
frist started with the recommend config first 580 in the 1 pci slot 2nd 580 in the 3 pci slot and that works for sli but when I
put the sound card in in the bottom pci slot so that the cards get proper air flow the 6th slot the 2nd graphics card is no longer seen by the bios i can no longer run the sound card in the 5th slot put 2 zalman vf3000 coolers on the cards so each eat up 3 sockets
the other part of this is when i remove the sound card and try to run onboard i get no audio from the standard green 3.5mm jack on the back of the board 😞

ps have tried running the slots in 2gen mode no luck

any ideas i know this is a 2 part question
EVGA 015-P3-1583-AR GeForce GTX 580 (Fermi) Black Ops Edition 1536MB 384-bit GDDR5 PCI Express 2.0 x16,Creative Sound Blaster X-Fi Titanium Fatal1ty Professional 70SB088600002 7.1 Channels 24-bit 96KHz PCI Express x1
4,202 Views
2 REPLIES 2

Chino
Level 15
Welcome to the Republic of Gamers forums, Skiman2007.

Can you specify the exact model of your GTX 580s and your Creative sound card?

billyray520
Level 10
the other part of this is when i remove the sound card and try to run onboard i get no audio from the standard green 3.5mm jack on the back of the board


Could the sound card drivers be interfering?
Asus Maximus V Extreme BIOS 1903, see specs above avatar.

Asus G73 jh A1 laptop, BIOS 213, vBIOS OD2, 8 GB Ram, 240 GB Intel SSD, 180 GB Intel SSD. Win 7 Pro. Purchased new from PowerNotebooks.com in May 2010.
(both have 1920X1080 hd screens, mine above, hers below )
Asus G73 Sw XR1 laptop 8 GB Ram, 160 GB Intel SSD, 80 GB Intel SSD. Purchased used >Ebay 1/10/13, Did clean install of Windows 7