cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Asus Strix 980ti 2 way sli - fan profile not working :(

siliconart
Level 10
I just purchased 2 Asus Strix 980ti graphics cards to go in SLI. I am useing the included soft 2way SLI bridge that comes with the motherboard.

Now I have fresh drivers installed and SLI is enabled via the nvidia control panel.

I am using GPU Tweak 2 v1.0.6.9

Now I can use the gaming mode and the OC mode just fin, they both OC great. But what happens now is the the Primary card (top) all of a sudden stops responding to the fan setting and the fans wont turn on, so the bottom card is at a nice 45 but the top card shoots to 90 and the fans are not turning on.

Now I tried swapping the cards around and again the same thing happens to the primary card in the top slot, the fans are not able
to controlled, even unlinked I can't get the top card to respond to fan settings. So I do not know what to do or how to fix.

As you can see below, on the right window the fans not even spinning. and the temps on the left show top card 61 and bottom just 38.
51233
51234

PC Specs

CPU- Intel Core i7 4770K OC @ 4.3
Motherboard- Asus MAXIMUS VII HERO
RAM- Gskill TridentX 16GB (2x8) DDR3 2400Mhz
GFX Card- 2 x Asus GeForce GTX980ti 6GB STRIX - SLI
SSD- Samsung 840 PRO SERIES 256GB
HDD- WD 4TB Caviar Black 7200rpm
CPU Cooler- Corsair Hydro Series H100i
PSU- Corsair AX1200i Platinum Power Supply

Just tested the witcher III and have the sli saturation (green bar) turned on from the nvidia control panel, and just noticed as the game is running and the SLI meter shows the 2 cards being saturated that there is a distinctive electrical buzzing sound, but stops when you bring up menues etc. could this be the sli bridge?

please help
- Intel Core i7 4770K OC @ 4.3 - MAXIMUS VII HERO - Gskill TridentX 16GB (2x8) DDR3 2400Mhz - 2x Asus Geforce GTX980ti DirectCU II OC 6G in SL I- Samsung 840 PRO SERIES 256GB - WD 4TB Caviar Black 7200rpm - Corsair Hydro Series H100i (Fans upgraded to: Air Series SP120 HP) - Corsair AX1200i Platinum Power Supply
97 Views
11 REPLIES 11

siliconart
Level 10
Could it just be a cooling issue? but then if it boosts to 1455 then it should be able to be dialed in as a preset right?
- Intel Core i7 4770K OC @ 4.3 - MAXIMUS VII HERO - Gskill TridentX 16GB (2x8) DDR3 2400Mhz - 2x Asus Geforce GTX980ti DirectCU II OC 6G in SL I- Samsung 840 PRO SERIES 256GB - WD 4TB Caviar Black 7200rpm - Corsair Hydro Series H100i (Fans upgraded to: Air Series SP120 HP) - Corsair AX1200i Platinum Power Supply

Nate152
Moderator
No I don't think it's a cooling issue.

You should be able to save your overclock in the gpu tweak oc profiles.