cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

4820k always on 1.2Ghz

sam_online
Level 7
Hi,just finish installing my rig, spec below:

Asus R4E
4820k
Corssair dominator 1866 C9 4*4GB
EVGA GTX780Ti
SSD..
blah blahblah...


anyway, after booting up, it's lagging with Windows 8.1 from time to time so i check CPU-z
it was just running @ 1.2GHz with multiplayer 12...
get my head into BIOS and try manual adjust the multiplayer..no luck...still X12

any advice on running all 8 core with full speed?
(already set it at x46 and SHD be running at 4.6Ghz..)

thanks for any input 😄
32,823 Views
12 REPLIES 12

Praz
Level 13
Set the Windows power plan to high performance.

Praz wrote:
Set the Windows power plan to high performance.


OMG is that just it? nth to do with BIOS and stuff?

sam_online wrote:
OMG is that just it? nth to do with BIOS and stuff?


Yep, it's just that. If you set the power plan to balanced it will clock up and down as needed. High Performance will run it at full clock 24/7.

Praz wrote:
Set the Windows power plan to high performance.


already at high performance...CPU-z show no luck, still X12

Myk_SilentShado
Level 15
Run some software and watch to see if the clock speed increases

Myk SilentShadow wrote:
Run some software and watch to see if the clock speed increases


running 2 EVE Online client on highest setting, getting 3.7Ghz, but it SHD be 4.6....i OC-ed it to X46 with BLCK 100

sam_online wrote:
i OC-ed it to X46 with BLCK 100

Post screenshots of all the settings that you changed. Use an USB pendrive and press F12 when you're inside your BIOS.

Chino wrote:
Post screenshots of all the settings that you changed. Use an USB pendrive and press F12 when you're inside your BIOS.


303793038030381303823038330384

Myk SilentShadow wrote:
Run some software and watch to see if the clock speed increases


Windows task manager said i'm @ 3.7Ghz,

But CPU-z said i'm still 1.2Ghz with X12