cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Z87-DELUXE/QUAD: VGA_LED always RED/ON

DoomerDGR8
Level 7
I'm using a dated build but recently snagged a AORUS GeForce® GTX 1080 Ti Xtreme Edition 11G GV-N108TAORUS X-11GD. I'm running this board with an Intel® Core™ i7-4770K and a kit of Corsair Vengeance® 16GB DDR3 1600MHz (CMZ16GX3M2A1600C10).

Ever since I got the 1080, I notice the VGA_LED stays RED:

93003
858 Views
4 REPLIES 4

DoomerDGR8
Level 7
Please DO NOT mind the dust cake layer. I'll clean it but this issue is present even after a thorough clean up I did 6 months ago.

Nate152
Moderator
Hi DoomerDGR8

Is everything working ok other than the vga light being on?

Have you updated to the latest bios for your motherboard?

Are you using two separate pci-e cables?

Try with different monitor cables, DVI, HDMI, Display Port.

Q: Is everything working ok other than the vga light being on?
A: Yes. All works except there is a situation (very rare) where machine hangs and faults out to BSoD

Q: Have you updated to the latest bios for your motherboard?
A: Many years ago. The latest official BIOS was flashed.

Q: Are you using two separate pci-e cables?
A: Yes. The PSU has two rails and I'm using plug #1 of each rail

Q: Try with different monitor cables, DVI, HDMI, Display Port.
A: I have 2 x DP + 1 DVI monitors hooked up

Bonus: Sometimes, while playing graphics heavy games with certain scenes or heavy actions, I do see a white light flash off the area of the GFX near the power connectors. This is what prompted me to use two PCIe rails instead of a single and I think I haven't seen that POWER_LED go off since.

Nate152
Moderator
Ok so,

Looking at the specs of your psu, it says it has three 6-pin pcie cables and one 6+2-pin pcie cables, which = one 8-pin pcie power cable.

I'll post it to be sure.

https://www.newegg.com/silverstone-strider-essential-series-st70f-es-700w/p/N82E16817256072?nm_mc=AF...

The Aorus 1080 ti extreme has two 8-pin pcie power connecters.