cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

XMP profile does not work correctly

NaRvELl3
Level 7
Hello all. I have a motherboard asus maximus vi Hero.
The problem is that when I try to install the XMP profile for the RAM, my computer refuses to work. Prosihodit so that when I install the profile, save the BIOS settings and restart the computer occurs. After the start of the new settings my computer the first time it is run on for 1-3 seconds, and turns off again after turn on, and is the standard start-up, after he just bkuvalno freezes and reboots.
After I go into the BIOS and see what all the settings back to the default profile and cleaned what the problem
please tell me my problem.

My configuration PC
CPU - i7 4770K
Motherboard - Asus Maximus VI Hero
Memory - Kingston HyperX Genesis Navi Edition 8Gb
Power Supply - aerocool imperator 850w
240 Views
4 REPLIES 4

NaRvELl3
Level 7
UP! pls helped

Corsair_Riker
Level 10
Just to clarify - does your computer boot fine when you do not have an XMP profile selected?
MOTHERBOARD: ASUS Maximus VI Formula (BIOS 0804)
CPU: Intel i5-4670k
HDD 1: Samsung SSD 250G 840BW EVO
HDD 2: Western Digital WD10EZEX 1TB Caviar Blue 7200rpm
RAM: 16gb (2x8) G. Skill RipJawsX DDR3-2133
PSU: Seasonic X-Series 750W 80 Plus Gold
GPU: Gigabyte GV-N770OC-4GD
CASE: Fractal Design Define R4
OPTICAL DRIVE: Pioneer BDR-209DBK
MONITOR: Samsung S24C300HL; BenQ E2200HD
OS: Windows 10 Professional
Other: MS Wired 600; Logitech MX 310; Sennheiser PC 151 & Logitech Z150

NaRvELl3
Level 7
But when loaded without a profile normally put as profile goes dramatically CPU overheating is not clear why.

Nate152
Moderator
Please list your cpu cooler and the speed, timings of your ram.

Are you able to use XMP with one stick of RAM?