cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

TRIMcheck Utility

roadczar
Level 11
385 Views
16 REPLIES 16

Arne_Saknussemm
Level 40

Melting_Point
Level 10
It doesn't work on either of my kingston SSDNow V100's. I have one in my rive and one in my laptop, and neither of them pass trimcheck. 😞
Motherboard: RIVE (3602 bios)
CPU: Intel 3930K @4646MHz
OS Drive: 2 X Samsung 840 PRO (Raid 0)
Storage Drive: 2 X 1.5TB WD Caviar Black RAID 0, 2 X 3TB WD Caviar Red, Kingston V100 256GB SSD
Memory: 64GB G.SKILL Ripjaws Z (F3-12800CL10Q2-64GBZL)
GPU: Gigabyte GeForce GTX580 @795MHz - 1536MB GDDR5
PSU: OCZ ZX1250
Cooling: Phantek PH-TC14PE
OS: Windows 7 Ultimate x64. (EUFI)

m_oreilly
Level 7
when i try trimcheck w/win8 and 12.0 rst driver (which says windows is 'timing' my array during 'optimization'), the test, even though it shows '00' for "first 16 characters...", says 'indeterminate' , and says 'not working' with rst driver 12.5. what driver are you using?
Asus Rampage IV GENE
i7 3930k @ 4.8 24/7
custom loop
16 gigs Trident X
HIS HD7970
2x OCZ Vector 256gb raid0 via UEFI
Crossover 27Q
Win8 pro

I'm using 11.7.0.1013. Latest bios, unmodded.
Motherboard: RIVE (3602 bios)
CPU: Intel 3930K @4646MHz
OS Drive: 2 X Samsung 840 PRO (Raid 0)
Storage Drive: 2 X 1.5TB WD Caviar Black RAID 0, 2 X 3TB WD Caviar Red, Kingston V100 256GB SSD
Memory: 64GB G.SKILL Ripjaws Z (F3-12800CL10Q2-64GBZL)
GPU: Gigabyte GeForce GTX580 @795MHz - 1536MB GDDR5
PSU: OCZ ZX1250
Cooling: Phantek PH-TC14PE
OS: Windows 7 Ultimate x64. (EUFI)

m.oreilly wrote:
when i try trimcheck w/win8 and 12.0 rst driver (which says windows is 'timing' my array during 'optimization'), the test, even though it shows '00' for "first 16 characters...", says 'indeterminate' , and says 'not working' with rst driver 12.5. what driver are you using?


i'am using the 12.0. uefi gpt,this is what mine says whats on pic one, but when i run it again on pic 2 says its working.cant seem to load pic 2,but it does say it working
Windows 10 64 pro
Intel I9 9900K Stock Speed
Motherboard -ASUS ROG Maximus XI Formula Z390
GPU-NVIDIA GeForce RTX 2070 Super 8GB GDDR6 PCI Express 3.0 Graphics Card - Black/Silver
Case-The Tower 900
PSU- EVGA Supernova 1000 PQ, 80+ Platinum 1000W
Memory- G.SKILL TridentZ RGB Series 32GB (4 x 8GB) 288-Pin DDR4 SDRAM DDR4 3200 (PC4 25600) Desktop Memory Model F4-3200C16Q-32GTZR
M.2-Samsung 970 Evo

m_oreilly
Level 7
Melting Point wrote:
I'm using 11.7.0.1013. Latest bios, unmodded.

so a non member/os volume ssd not getting trim...i'd try a different driver...ssd on intel port?
Asus Rampage IV GENE
i7 3930k @ 4.8 24/7
custom loop
16 gigs Trident X
HIS HD7970
2x OCZ Vector 256gb raid0 via UEFI
Crossover 27Q
Win8 pro

here pic 2 wouldn't let me load it in that other post
Windows 10 64 pro
Intel I9 9900K Stock Speed
Motherboard -ASUS ROG Maximus XI Formula Z390
GPU-NVIDIA GeForce RTX 2070 Super 8GB GDDR6 PCI Express 3.0 Graphics Card - Black/Silver
Case-The Tower 900
PSU- EVGA Supernova 1000 PQ, 80+ Platinum 1000W
Memory- G.SKILL TridentZ RGB Series 32GB (4 x 8GB) 288-Pin DDR4 SDRAM DDR4 3200 (PC4 25600) Desktop Memory Model F4-3200C16Q-32GTZR
M.2-Samsung 970 Evo