cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Rampage IV Extreme Windows 10 AI Suite

rmilyard
Level 7
Is there a version that works on windows 10 for the RIVE? *I have a H97i-Plus board running win 10 on other system and fine with the USB boost running my USB 3.0 drive copies are MUCH faster.*
12,333 Views
6 REPLIES 6

XIIIIX
Level 7
For the BE it worked.
Win10 - 64 straight from Asus website.
(As for going from X79 to 87 it worked simply via a HD clone and a couple of reboots 😉
XII

XIIIIX wrote:
For the BE it worked.
Win10 - 64 straight from Asus website.
(As for going from X79 to 87 it worked simply via a HD clone and a couple of reboots 😉


Not sure what your saying. Try to install what version on the RIVE x79?

rmilyard wrote:
Not sure what your saying. Try to install what version on the RIVE x79?


I use the R4 Black Edition, and the latest version works wit Windows10 🙂
I use Window10 64.
The R4BE is basically the same board as the R4Extreme 😉

I have made a clone from that image, and dropped it in my Maximus 6.
It worked with no problems. It only had to reboot a few times.
Probably the reboots are driver/chipset related 🙂

I`ve taken the latest AI-suite version from the Asus website, the latest Intel drivers from the intel website, Nvidia etc.
The latest AI - version, if I remember correctly was from the Z97 and/or X99 range.
It installs, and works fine. After that driver updates etc. again.

Sorry, but I can`t hotlink the download link.
https://www.asus.com/Motherboards/MAXIMUS_VII_HERO/HelpDesk_Download/

Select Win10
Select Util
Scroll halfway down to AI-suite, and download.
Have fun 🙂
XII

XIIIIX wrote:
I use the R4 Black Edition, and the latest version works wit Windows10 🙂
I use Window10 64.
The R4BE is basically the same board as the R4Extreme 😉

I have made a clone from that image, and dropped it in my Maximus 6.
It worked with no problems. It only had to reboot a few times.
Probably the reboots are driver/chipset related 🙂

I`ve taken the latest AI-suite version from the Asus website, the latest Intel drivers from the intel website, Nvidia etc.
The latest AI - version, if I remember correctly was from the Z97 and/or X99 range.
It installs, and works fine. After that driver updates etc. again.

Sorry, but I can`t hotlink the download link.
https://www.asus.com/Motherboards/MAXIMUS_VII_HERO/HelpDesk_Download/

Select Win10
Select Util
Scroll halfway down to AI-suite, and download.
Have fun 🙂



Getting The model does not support this application when trying to install.

rmilyard wrote:
Getting The model does not support this application when trying to install.

62721

Did you install with Asussetup or setup? Setup is the one I use.
The 1056 version is the one I used.
After that I did all the latest updates.
Or send me a pm with you`re mail-adres, and Ill make you an upload.
XII

Send you a wetransfer link.

Install the W7-8-... version
Then install the W10 drivers found on the Asus support site, and all should work well.

Strange you had problems with the version. The X99 R5E works for me also ....

Good luck, and keep us posted.
XII