cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

PC goes to BIOS on startup (maximus vi hero)

Christianm
Level 7
Hi everyone, I am having an annoying problem with my PC for last couple of months. everytime I start my PC it goes to BIOS. I googled for it and tried some settings in BIOS but none is working. so far i have tried:

change motherboard battery
disable CPU QFan control, also tried advance mode
ignore chassis 3 QFan (where liquid cooler fan is connected)
disable fast boot
disable legacy USB support

when i turn on my PC the QCode shows AO, i guess its supposed to show 40 in windows 10, 8.1 etc.

PC specs:
Asus maximus vi hero (BIOS is up to date)
core i5 4440
corsair hydro H45
Asus Strix GTX750Ti
sound blaster Z (realtek is disabled in BIOS)
16 GB RAM
cooler master GX550W PSU
Windows 10 1073 64bit

I have 500 seagate hard drive which have lots of bad sectors but its woking fine, i don't know if hard disk is the problem.

Thanks
2,694 Views
4 REPLIES 4

Nate152
Moderator

FuryA
Level 8
hi Christian
Try to check the storage, e.g the cable or M.2 slot
and try clean the CMOS restore to default

FuryA@ASUS wrote:
hi Christian
Try to check the storage, e.g the cable or M.2 slot
and try clean the CMOS restore to default


thanks for the reply, I have already tried different SATA cables and clear CMOS, set BIOS to default but I don't know about M.2 slot though i tried different SATA ports.

Christianm wrote:
thanks for the reply, I have already tried different SATA cables and clear CMOS, set BIOS to default but I don't know about M.2 slot though i tried different SATA ports.


How about try different storage then check the SATA option is enable?