cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Not fully powering down?

ReaperXero
Level 7
Not sure if there's a setting I need to adjust, but it seems after I shut the system down my keyboard flickers seems the USB components may be partially powered. Anyway to turn this off, or is it a known issue?

Crosshair V
3,563 Views
7 REPLIES 7

HiVizMan
Level 40
Could you confirm which USB ports you are using for your mouse and keyboard.

And welcome to the forum 🙂
To help us help you - please provide as much information about your system and the problem as possible.

HiVizMan wrote:
Could you confirm which USB ports you are using for your mouse and keyboard.

And welcome to the forum 🙂


Thanks!
Upper Blue one in the back. I did try all the USB ports to see if it was just the ports. My keyboard is a Logitech G15.

oldbrave
Level 9
Go into the bios under "advanced" tab seclect On Board Devices Config and disable the USB3 Charging.
I think that may fix your problem.
Electronic Smoke Signals From my TechnoTeepee
ASUS Crosshair V Formula AM3+ 990FX, 1703 bios
AMD FX 8350 Vishera @ 5162Mhz [21x245] 1.546v 🙂
Water Cooled - Koolance EX2-1055, CPU 370 WB, Idle=22c Load=52c
32Gb G.Skill Sniper ddr3 1600 8G X 4 , 9-9-9-24 @ 1.55v
ASUS HD7970-DC2T-3GD5, Cat 13.5 beta 2, Dell U3011 @ 2560x1600
SanDisk Extreme 120Gb SSD SATA 6Gb, 250Gb SATA 6Gb, 1Tb SATA 6Gb x2
Win 7 Ultimate 64bit, Corsair Obsidian 800D, Corsair HX1000w PSU

oldbrave wrote:
Go into the bios under "advanced" tab seclect On Board Devices Config and disable the USB3 Charging.
I think that may fix your problem.


good find, But didn't work. I tried different USB ports. Everyone still seems to keep the board lit up. The Onscreen display is off, but I have a little USB light I connect to the board and it stays fully lit, not to mention the board has a subtle blink.

oldbrave
Level 9
Go into the bios under "advanced" tab select On Board Devices Config and disable the USB3 Charging.
I think that may fix your problem.
Electronic Smoke Signals From my TechnoTeepee
ASUS Crosshair V Formula AM3+ 990FX, 1703 bios
AMD FX 8350 Vishera @ 5162Mhz [21x245] 1.546v 🙂
Water Cooled - Koolance EX2-1055, CPU 370 WB, Idle=22c Load=52c
32Gb G.Skill Sniper ddr3 1600 8G X 4 , 9-9-9-24 @ 1.55v
ASUS HD7970-DC2T-3GD5, Cat 13.5 beta 2, Dell U3011 @ 2560x1600
SanDisk Extreme 120Gb SSD SATA 6Gb, 250Gb SATA 6Gb, 1Tb SATA 6Gb x2
Win 7 Ultimate 64bit, Corsair Obsidian 800D, Corsair HX1000w PSU

HiVizMan
Level 40
Just out of interest, this power on state is there even when you flash to an different BIOS and are running at fail safe defaults?
To help us help you - please provide as much information about your system and the problem as possible.

DaemonCantor
Level 13
I went through my system and what I found is on the CH4F if I have Ai Charger installed the USB's (all) stay powered up. when uninstalled it the USB's powered down at shutdown. I don't know if it's the same with the CH5F but I wouldn't doubt it. I have an iPod Classic so I love the feature it keeps my iPod fully charged.