cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

MAaximus VI xtreme and i7 4770k run at 800 Mhz

Pipens
Level 7
34735

All of the time it is at 800 Mhz The multipliers are not activated and do not know how please help.

ASUS MAXIMUS VI XTREME, INTEL 4° Generacion i7 4770k, 32 Gb DDR3 HyperX blu and Gigabyte 780 Ti
6,577 Views
14 REPLIES 14

Nate152
Moderator

Pipens
Level 7
Hello Nate , Yes I have

Nate152
Moderator
OK, open up the oc panel and inside of it are two switches slow mode and pause. Turn slow mode off and that should fix you up.

Nate152 wrote:
OK, open up the oc panel and inside of it are two switches slow mode and pause. Turn slow mode off and that should fix you up.


Oh.! man helped me a lot, it was what you said, but not that slow mode switch is in pause or what, change both to off mode, is that bad?
I remain as shown in this image I found on internet.
34753
And thanks for help. 😄

karl_azytzeen
Level 7
Have you tried just opning a demanding aplication.

As you can see your multiplier is from 8 to 39. (8 - 39)

If you are on desktop, you will probably ton 8x100.

While you demand more power from the cpu it will get up upto 39x100 (3900mhz)
i7 4770k delidded | Maximus VI Formula | 2x8Gb Gskill 2400 | HD4890 CF | NZXT 820

karl_azytzeen wrote:
Have you tried just opning a demanding aplication.

As you can see your multiplier is from 8 to 39. (8 - 39)

If you are on desktop, you will probably ton 8x100.

While you demand more power from the cpu it will get up upto 39x100 (3900mhz)


Karl, that did not happen, though I demanded my computer much, forever and ever remained at 800 Mhz, but i changed el switch it like Nate said , and now works like you said , now my computer works more if I demand more.

Sorry I dont speak well , but i am using the traductor of google for understand, jeje , no yet i don't learnt so good the english.

karl_azytzeen wrote:
Have you tried just opning a demanding aplication.

As you can see your multiplier is from 8 to 39. (8 - 39)

If you are on desktop, you will probably ton 8x100.

While you demand more power from the cpu it will get up upto 39x100 (3900mhz)


Karl, that did not happen, though I demanded my computer much, forever and ever remained at 800 Mhz, but i changed el switch it like Nate said , and now works like you said , now my computer works more if I demand more.

Sorry I dont speak well , but i am using the traductor of google for understand, jeje , no yet i don't learnt so good the english.

Nate152
Moderator
No it's not a bad thing to have those turned off. Is your cpu ramping up now?

Nate152 wrote:
No it's not a bad thing to have those turned off. Is your cpu ramping up now?


Yes, now increases CPU performance, if I open more programs.
Now I think it works as it should, thank you very much for helping a friend, for a moment I thought my processor was unfortunate, I have seen other forums where a lot of people feel the same, I'll go there and tell them the solution you gave me 😄 many thanks.

Now you could help me to remain stable at 3.9 GHz?
Do not know if overclock, because I do not know how to do that, plus my cooling on PC is by fans like in the picture below 34754