cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Keyboard not detected

Stretched
Level 7
Ok I just got the Crosshair V formula and waited a day to install it.

Well I got it to bios setup several times past that is on the verge of hopeless

two things happen

1 it says keyboard not detected,
then it boots into boot manager and shows Windows 7 and Windows 7 recovered chose option and
well since the keyboard is not detected ,. I can't click on anything

then after that I have to clear cmos to get to where keyboard works again and into setup after the clear to reset time and date

then well Same thing over again

I have tried all the different usb ports for the keyboard swapped the mouse too
oh and in that window there is no cursor

SO i had to take the board back out and reinstall my M4N82 deluxe so I can see about getting some help

I am about ready to send it back
20,205 Views
9 REPLIES 9

oldbrave
Level 9
Welcome to the ROG forum!
Have you checked to make sure that the legacy settings in the usb section of the bios are enabled ?
Electronic Smoke Signals From my TechnoTeepee
ASUS Crosshair V Formula AM3+ 990FX, 1703 bios
AMD FX 8350 Vishera @ 5162Mhz [21x245] 1.546v 🙂
Water Cooled - Koolance EX2-1055, CPU 370 WB, Idle=22c Load=52c
32Gb G.Skill Sniper ddr3 1600 8G X 4 , 9-9-9-24 @ 1.55v
ASUS HD7970-DC2T-3GD5, Cat 13.5 beta 2, Dell U3011 @ 2560x1600
SanDisk Extreme 120Gb SSD SATA 6Gb, 250Gb SATA 6Gb, 1Tb SATA 6Gb x2
Win 7 Ultimate 64bit, Corsair Obsidian 800D, Corsair HX1000w PSU

Yes i have and it is enabled

May I also say every part that was in it Is back in this Mobo so I know it all works.

This board was simple as turn it on burn it in and play the games! sure with this Crosshair would have been the same



Oh yea and GO SKINS!!!!!

oldbrave
Level 9
Do you have a PS2 plug adapter for your keyboard ?
If so then you might try that and see if you get a working keyboard connected to the PS2 plug !
Electronic Smoke Signals From my TechnoTeepee
ASUS Crosshair V Formula AM3+ 990FX, 1703 bios
AMD FX 8350 Vishera @ 5162Mhz [21x245] 1.546v 🙂
Water Cooled - Koolance EX2-1055, CPU 370 WB, Idle=22c Load=52c
32Gb G.Skill Sniper ddr3 1600 8G X 4 , 9-9-9-24 @ 1.55v
ASUS HD7970-DC2T-3GD5, Cat 13.5 beta 2, Dell U3011 @ 2560x1600
SanDisk Extreme 120Gb SSD SATA 6Gb, 250Gb SATA 6Gb, 1Tb SATA 6Gb x2
Win 7 Ultimate 64bit, Corsair Obsidian 800D, Corsair HX1000w PSU

sectionate
Level 12
a simple reboot doesn't get it working again? I get keyboard not found whenever I tend to mess with volts ;9
Crosshair IV 1090T 4093.7 - Crosshair V FX - 8350 Batch # 1243PGT 4.422MHz - 4816.08 MHz 1.5v - GSKILL F3-14900CL9D-8GBSR(x2)1087.6 11-12-10 1.5volts - ViewSonic VX2439wm - Acer GD235HZ - SyncMaster P2350 - PowerColor Red Devil RX 480 8GBD5-3DH/OC - Current Mode: 5760 x 1080 - (retired) ASUS GTX660DC2O2GD5 - Nvidia 3D Vision Wired - HAF 932 - Corsair HX850 - Corsair H100i - latest quakelive.com - Day thirteen 60fps - as always I'm powered by Futurelooks.com

Chris_Manico
Level 10
what color is the USB port you're plugged into? When i first got my CHV i made the mistake of trying to use a USB3.0 port while trying to install windows and it wouldn't work, not till after a windows install and then installing the drivers, furthermore when I have my g15 plugged into a USB 3.0 port, when i shut down my keyboard stays lit. I'm assuming that has to do with the USB charging feature.
Corsair Carbide 540 Air ~ AMD FX 8350 ~ Asus Crosshair V Formula Z ~ 1901 BIOS ~ Corsair Dominator Platinum 2400 MHz 2x8 Gb CMD16X3M2A2400C10 ~ EVGA GTX 1080 Ti ~ Corsair AX860i PSU ~ Samsung 840 Pro 256Gb SATA 3 SSD ~ WD 4 TB 7200 RPM 64 MB ( RMA'd ) ~ Creative Sound Blaster X-Fi Platinum ~ Corsair SP2500 2.1 Gaming Speakers ~ 27 Samsung SA550 HD LED Monitor ~

HiVizMan
Level 40
The key bit of information for me is that you have to change date and time, could you explain what you mean please.
To help us help you - please provide as much information about your system and the problem as possible.

HiVizMan wrote:
The key bit of information for me is that you have to change date and time, could you explain what you mean please.



Ok when you reset The cmos move jumper from 1-2 to 2-3 unplug and leave for 5 to 10 seconds
(also i have to remove the battery) this resets the date to board default which is back in 2008


Also I have tried all the usb ports and unplugged my thermal sensors and addition USB for the case Thinking there may some conflict Nothing effected the outcome still as soon as its out of bios it will not detect the keyboard


Also I have not changed the voltage for anything not the memory or CPU or GPU

I run SLI so I also took out the second GPU thinking maybe some IRQ conflict still same outcome

I have not checked using the ps2 adapter yet > GOOD IDEA better yet i'll go buy a ps2 keyboard I will post results

Ok I am running the Crosshair V still does not detect keyboard but i got it to install windows using the adapter/usb keyboard in the ps2 port the mouse quit but

It does boot to windows now The motherboard still isn't right tho and win is sluggish at best.
I am going to update the bios now that I have it online and hope that helps

Thank you all for your help and suggestions.

Stretched
Level 7
sent the board in The sound went out from the rear port.