cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

CF V + Phenom X4 970T BE (Thuban) = Vcore issues

tiborrr
Level 7
Hi,

i urgently need a new BIOS that supports Phenom X4 970T BE (Thuban die, not Deneb). My chip boots at 1.164V and even if I set 1.8V under cascade it still doesn't go over 1.2V. I think there must be something wrong with the VID tables.

My other X2 250 and X3 435 work flawlessly, even up to 383MHz HTT bus with 1:2 CL6-7-6-15-18-1T.

Best Regards,
Niko :cool:
EK Water Blocks R&D / CTO
ekwb.com
12,532 Views
26 REPLIES 26

EVIL_CONSERVATI
Level 7
You need to tell us what Mother board you are running ? Most all of the latest Bios.rom's will allow the upgrade to the Phenom II since the M3a32 (maybe more)
1100 BE Liquid Cooled, CHV, 16Gig Corsair Vengeance 1866 @ 2032, two ASUS ATI 3870's liquid cooled O.C.ed to 890Mhz, 3 Velociraptor 500G in raid 0, ocz SSD boot drive, 1200W Thermaltake P.S.

EVIL_CONSERVATIVE wrote:
You need to tell us what Mother board you are running ?


just read is title the OP clrealy write the kind of board and cpu he have ....



The CHV should detect the thubman correctly, mine did with the 970 but was downgrading all the voltages on the 1100T
1100 BE Liquid Cooled, CHV, 16Gig Corsair Vengeance 1866 @ 2032, two ASUS ATI 3870's liquid cooled O.C.ed to 890Mhz, 3 Velociraptor 500G in raid 0, ocz SSD boot drive, 1200W Thermaltake P.S.

EVIL_CONSERVATI
Level 7
yes I clearly missed that .. Ok Marked I'll have to do 20 laps around the Bar for that one ..
1100 BE Liquid Cooled, CHV, 16Gig Corsair Vengeance 1866 @ 2032, two ASUS ATI 3870's liquid cooled O.C.ed to 890Mhz, 3 Velociraptor 500G in raid 0, ocz SSD boot drive, 1200W Thermaltake P.S.

tiborrr
Level 7
It detect the 970T BE normaly but the stock voltage is stuck to 1.164V and I cannot get it higher than 1.200V.

Hence the chip fails to run at default speed.

It runs normally in my old ASUS M4A78T-E.
EK Water Blocks R&D / CTO
ekwb.com

Ohh another thing. you dont want to use the "UNLOCKER" switch if your running a "BLACK" edition procesor as it is already unlocked I've noticed that with mine it just locks the puter up but others have told me it actually locks theirs like a non BE . Just a thought.
1100 BE Liquid Cooled, CHV, 16Gig Corsair Vengeance 1866 @ 2032, two ASUS ATI 3870's liquid cooled O.C.ed to 890Mhz, 3 Velociraptor 500G in raid 0, ocz SSD boot drive, 1200W Thermaltake P.S.

EVIL_CONSERVATI
Level 7
Sorry I cant help at this time. Give me a few hours to get mine put back together and I'll take a look with that processor in .
1100 BE Liquid Cooled, CHV, 16Gig Corsair Vengeance 1866 @ 2032, two ASUS ATI 3870's liquid cooled O.C.ed to 890Mhz, 3 Velociraptor 500G in raid 0, ocz SSD boot drive, 1200W Thermaltake P.S.

tiborrr
Level 7
I'm not using ASUS Core Unlocker, it is put on disabled. This is not a core unlocking issue but a weird VID table glitch.
EK Water Blocks R&D / CTO
ekwb.com

Your Slovak ? ... Cant be too bad a guy LOL ... I'm American .. with allot of Slovak Blood line.. Never been there ..They Tell Me Its Nice.
1100 BE Liquid Cooled, CHV, 16Gig Corsair Vengeance 1866 @ 2032, two ASUS ATI 3870's liquid cooled O.C.ed to 890Mhz, 3 Velociraptor 500G in raid 0, ocz SSD boot drive, 1200W Thermaltake P.S.