cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Boot mgr is missing on Vertex 4

Metaltoby
Level 7
Recently i did a fresh install of W7 64 Bits on an OCZ Vertex 4 128GB. Unfortunately when booting up the message appears: Reboot and select a proper boot device or insert boot media in selected boot device and press a key.

1: I did all the driver updates from The ASUS site (AREX4) including SATA. That didn't solved the problem;
2: I did a driver update with Driver Genius Prof but the problem remains;
3: On the internet i didn't find the answer to solve this problem because reinstalling W7 didn't work.

I can only start up in the bios when i put the OCZ Vertex 4 prior to other discs. After closing W7 a reboot shows the same message: Reboot and select a proper boot device or insert boot media in selected boot device and press a key.

Who can help me to solve this?:confused:

12253
l Asus Rampage 4 Extreme l intel 3960X@ 4800Mhz (1.4 volt) 24/7 l 3x Sapphire HD 7970 1200Mhz/1600Mhz Corsair Dominator GT 16GB DDR3 2133 CL9 l Enermax Max Revo 80+ 1500W l OCZ Vertex 3 Max Iops 120Gb l l OCZ Vertex 4 128GB l Samsung F1 1Tb l Samsung F1 500GB l Corsair H100 l CM Storm Trooper l Dell Ultra Sharp U2711 l 2x Verbatim Store N' Go 2 TB USB 3 l Dell Ultra Sharp U2711 l Logitech X-230 l
7,008 Views
10 REPLIES 10

Jim-M4EZ
Level 7
When you did the fresh install of Win7 on the Vert4, what other drives were connected to the board ? ... always best if "none".
... what drive letter is assigned to the Vert4 ? ... C: ?

Might want to post a screenshot pic of Disc Management ...

Have you tried running Startup Repair ? ... Boot to Win7 Install disk -> System Recovery Options -> Startup Repair ...
- M4EZ - 1: 3510 - 2: 1004 / i7-2600K / Redline 2133 16GB / Win7 Pro x64
- v.3510 / 8.0.0.1351 - v.8.1.0.1263 / 10.8.0.1303 - v.11.2.0.1006
- RevoDrive3x2 240GB - OS / Vector 256GB x2 RAID0 - OS / Vertex3 MI 120GB - OS / P'9230 3.0 2TB - B/U
- 9260-8i BBU - CacheCade Pro Vertex3 120GBx2 RAID0 SSD Caching - Const ES SAS RAID10 GHS - Data
- GTX580 3GB HC2 / Xonar Essence STX / ST1200G / TJ10B-W / ZR30w / SP 2500 2.1
- Water: Swiftech/Koolance/Tygon/EVGA/MIPS - Wind: SST/Noctua/Cougar

Jim-M4EZ wrote:
When you did the fresh install of Win7 on the Vert4, what other drives were connected to the board ? ... always best if "none".
... what drive letter is assigned to the Vert4 ? ... C: ?

Might want to post a screenshot pic of Disc Management ...

Have you tried running Startup Repair ? ... Boot to Win7 Install disk -> System Recovery Options -> Startup Repair ...


Startup repair didn't work!
l Asus Rampage 4 Extreme l intel 3960X@ 4800Mhz (1.4 volt) 24/7 l 3x Sapphire HD 7970 1200Mhz/1600Mhz Corsair Dominator GT 16GB DDR3 2133 CL9 l Enermax Max Revo 80+ 1500W l OCZ Vertex 3 Max Iops 120Gb l l OCZ Vertex 4 128GB l Samsung F1 1Tb l Samsung F1 500GB l Corsair H100 l CM Storm Trooper l Dell Ultra Sharp U2711 l 2x Verbatim Store N' Go 2 TB USB 3 l Dell Ultra Sharp U2711 l Logitech X-230 l

Myk_SilentShado
Level 15
Try loading up Command Prompt and enter bootrec /fixmbr

12255

The bootrec is not recognized as an internal or external assignment..
l Asus Rampage 4 Extreme l intel 3960X@ 4800Mhz (1.4 volt) 24/7 l 3x Sapphire HD 7970 1200Mhz/1600Mhz Corsair Dominator GT 16GB DDR3 2133 CL9 l Enermax Max Revo 80+ 1500W l OCZ Vertex 3 Max Iops 120Gb l l OCZ Vertex 4 128GB l Samsung F1 1Tb l Samsung F1 500GB l Corsair H100 l CM Storm Trooper l Dell Ultra Sharp U2711 l 2x Verbatim Store N' Go 2 TB USB 3 l Dell Ultra Sharp U2711 l Logitech X-230 l

Myk_SilentShado
Level 15
Ok never mind all that, I just had a look at your screenshot lol. The reason you're having problems finding a "Boot Device" is because what you now have as your A: was once your original Boot drive am I correct? your new C: has not got the 100MB System Reserved Partition on it which is what holds your Boot Files, MBR, Recovery Tools etc. What you need to do, is disconnect your other SSD and your HDD's and perform another clean install to your new Vertex SSD....making sure to format the drive before installing. And when you have installed Windows, make sure your BIOS has selected your new Vertex 4 as the Main Boot Device.

Good luck 🙂

HalloweenWeed
Level 12
^ +1 Good catch, Myk.
i7-3930K; Asus RIVE; G.SKILL Ripjaws Z 4x4GB DDR3 1866; MSI 7870 2GD5/OC; Crucial M4 SSD 256GB;
Corsair 1000HX; Corsair H100, 4x Excalibur 120mm PWM CPU Fan p-p, AS5; SB X-Fi Titanium Fata1ity Pro;
Dell U2412m IPS 1920x1200; Cooler Master HAF 932 case; Tripp-Lite OMNIVS1500 UPS fully Line-interactive.
(EVGA site: ) And I have a second (wife's) computer, Eve.

Overclocking is useless to me if it is not rock stable.

Praz
Level 13
Disconnect all drives except the Vertex 4. Secure Erase the Vertex 4, reinstall Windows and when done reconnect the other drives.

Metaltoby
Level 7
The Desktop is working again! Thnx:)
l Asus Rampage 4 Extreme l intel 3960X@ 4800Mhz (1.4 volt) 24/7 l 3x Sapphire HD 7970 1200Mhz/1600Mhz Corsair Dominator GT 16GB DDR3 2133 CL9 l Enermax Max Revo 80+ 1500W l OCZ Vertex 3 Max Iops 120Gb l l OCZ Vertex 4 128GB l Samsung F1 1Tb l Samsung F1 500GB l Corsair H100 l CM Storm Trooper l Dell Ultra Sharp U2711 l 2x Verbatim Store N' Go 2 TB USB 3 l Dell Ultra Sharp U2711 l Logitech X-230 l

Praz
Level 13
Good to hear. 🙂