cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

[HELP] GTX 1080 problem?

fryul
Level 7
Hi everyone! Last month i bought a GTX 1080 ROG STRIX.

Recently I realized that some problems appeared when i open video/image local files or youtube/facebook videos.

Example:



Any idea? 😞

In advance I thank you.

Ps.: I'm using the last nvidia driver 381.65 and Windows 10 v1703 - Build 15063.138
1,553 Views
9 REPLIES 9

FuryA
Level 8
hi
It seems like not artifacting, please try change different cable to link
or reinstall fresh OS to troubleshooting

JustinThyme
Level 13
These are not artifacts.
Please post up your full PC specs, what OS you are running, what Nvidia driver version etc.



“Two things are infinite: the universe and human stupidity, I'm not sure about the former” ~ Albert Einstein

FuryA@ASUS wrote:
hi
It seems like not artifacting, please try change different cable to link
or reinstall fresh OS to troubleshooting


I'm using a DisplayPort cable because my monitor is 144hz.
I switched for a Monster Cable HDMI 1.4 Cable (I think this is one of the best HDMI cable on the market) and the problem continues.



I already reinstall the OS (W10 and W8.1) and nothing changed.
I already reinstall the nvidia driver using DDU (safe mode).
I already changed the power cables

JustinThyme wrote:
These are not artifacts.
Please post up your full PC specs, what OS you are running, what Nvidia driver version etc.


PROC...............Intel®*CPU Core i7-7700K 4.2GHz 8MB (1151)
COOLING..........Corsair Hydro Series™ H115i - 280mm
MEMO...............G.Skill® DDR4 16GB 3733MHz (2x 8GB) Trident Z
MOBO...............Asus® M/B Intel Intel Z270 MAXIMUS IX HERO (1151)
VGA.................NVIDIA GeForce GTX1080 Strix ROG
CASE................CoolerMaster®* ATX MasterCase Maker 5*
PWR SUP...........CoolerMaster®*1000W 80Plus Gold V Series
Monitor............BENQ XL2430T - 144HZ

Win10 PRO - v1703 - Build 15063.138
Last nvidia available 381.65

I'm not overcloking the proc, mem or gpu.

-----------------------------------

The curious thing is that problems only happen when i open image/videos files or when i watching or seeing a video/image on youtube or facebook.
When i playing a game, nothing appears. Everything is smooth and beautiful.


This worries me a lot.


Thank you guys, i apreciate your help.

cljustin
Level 8
Have you tried another monitor to see if the issues are still happening?

cljustin wrote:
Have you tried another monitor to see if the issues are still happening?


Yep.
Using different cables. 😞

Chino
Level 15

Chino wrote:
Do you see those lines while gaming? Also try going into the BIOS and see if they are present.


Nop! Only when i open image/video local files or when im seeing some video/photo on facebook/YT

When i playing (any game) everything is perfect! no details! BIOS the same!

weird!

Chino
Level 15
Then the GPU isn't the problem. It's probably a setting inside Windows or something. I see that you own a 144Hz monitor. Have you tried lowering the refresh rate to see if those lines disappear?

I FOUND THE PROBLEM, or a part of it!!!!! (i guess).

My storage is composed by:

1) SSD 256GB - C: and D (OS and Programs)

2) HDD 1TB - E: and F: (Documents, photos, wallpapers, movies, series, etc...)

3) HDD 1TB - G: and H: (Steam, Origin and other games)



As i told, one of the problems occurs when i open local files (photo, image or video). [All this files are stored in second hd (E: and F:)]
For no reason i copied the same file to my deskop C: and VOILÁ.



Does anyone have technical knowledge to explain this???

Anyway, I still have the problem with facebook/YouTube.