cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

ASUS z790 Apex Encore -i9 14900k help

Stittyuk
Level 9

Hi everyone I have built a new pc a fair few weeks back I purchased a i9 14900k with a ASUs apex encore and some teamgroup 7200mhz ddr5. I have set the MCE in bios to remove all limits and set the ram to run at xmp system was running fine for the past two weeks gaming etc. then yesterday I went to switch it on first thing in the morning and got a error code on the qled of 53 upping googling it says it is a ram issue so I done a hard reset and it booted fine into windows then worked for hours until I shut down the machine. Then today same thing I booted up my pc this morning and then got an error code of 55. Same thing reset by keeping how old power button and turned back on then it booted fine. I am really stumped with this as I have tested ram with karhu ram test and mem test also got no errors. Running latest bios, could anyone give me any advice or is it looking like a faulty motherboard or cpu or possible ram if anyone could guide me in the right direction please

744 Views
1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions

Silent_Scone
Super Moderator

Hello, I've responded to the other thread and will lock this one.

13900KS / 8000 CAS36 / ROG APEX Z790 / ROG TUF RTX 4090

View solution in original post

1 REPLY 1

Silent_Scone
Super Moderator

Hello, I've responded to the other thread and will lock this one.

13900KS / 8000 CAS36 / ROG APEX Z790 / ROG TUF RTX 4090