cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Rampage iv motherboard is not recongnizing all ram

icebowl
Level 7
I've got a Rampage IV with i7-3930K that I has 32GB of RAM plugged in.
Only 16GB show on the BIOS.
All parts are used. 630 Watt Thermaltake power supply.
I have plugged in all of the power ports on the MB.

(4 * 8GB) 1600MHz DDR3 Corsair V\engeance.

RAM is plugged into slots A1, B1, D1,C1


I know the RAM is 8GB because when I plugged into one slot 8GB shows up on the BIOS.

I have reset the BIOS by pulling the battery.

Please throw me a bone.
I plan on using this BOX for a Linux VM server.
I've got a low ed video card in it.

Icebowl
393 Views
3 REPLIES 3

offthewall69
Level 7
Need a little more info. Are you currently using Linux or Windows as your OS?

offthewall69 wrote:
Need a little more info. Are you currently using Linux or Windows as your OS?


Currently I have no harddrive connected to the system. I'm using the Gentoo System rescue usb.
I am just trying to config the BIOS
I will eventually install Debian 9.5 with a PCI-E nic (802.3)

I tried to update the BIOS with no luck per direction
https://www.asus.com/us/Motherboards/RAMPAGE_IV_EXTREME/HelpDesk_BIOS/

http://www.system-rescue-cd.org

icebowl
Level 7
Solved by moving ram to
c1,c2,b1,b2
This is a used MB and I believe 4 RAM slots are defective.
Additionally I updated the BIOS using the WHITE usb slot method.
I plan to update the bios again to the 2014 update.


I installed Debian 9.5 and plan to run windows 10 using KVM.