cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

RAID & PCIe Drive combo trouble

jpwarlok
Level 7
Dear ROG,

I am lovin' my new rig.
Thanks to the threads I have been reading over the past few months I have the system of my dreams:
i7-4960X (not overclocked yet)
Rampage IV Black Edition
16 GB (2X8) Dominator 1866MHz RAM
RevoDrive 3 X2 PCI Express SSD
4 X 1TB 7200 RPM Seagate HDD
NVidia GTX 760 2GB

The trouble I am having is: It seems the RevoDrive is not seen after I setup the 4 drives in a RAID 5 configuration. It seems the system sets the RAID as DRIVE 0 and drops the PCIe drive off the boot device list. Is this a limitation?

I also want to overclock to around 4.2 - 4.6 but run stable and could use some tips there...
Thanks
3,519 Views
5 REPLIES 5

Antronman
Level 10
I don't know anything about the RevoDrives.
But for OCing, we'd need to know your cooling solution first.
Say hi to the next generation.

Peace is a lie, there is only Passion

Through passion, I gain strength

Through strength, I gain victory

Through victory, my chains are broken

The Republic of Gamers shall free me

Yup, left that out... Corsair H100i all gear mounted in the Corsair 650D

PowerOver9K
Level 9
One of the @Asus guys may have to respond to this.
Mobo: Rampage IV BE | CPU: i7-4930@4.5ghz Hexacore | RAM: 32GB Corsair V-Pro | GPU: 4xR9 290X Quadfire | PSU: eVGA P2 SuperNOVA 1000W\G2 850W | Chassis: NZXT Phantom 820 | Cooling: XSPC Raystorm CPU Block\4xEK 290X Block\2x Laing D5\XSPC Dual Bay Res\Phobya G-Changer 1080 External Rad\Alphacool 140UT60\XSPC AX360 | Fan Con: Lamptron CW611 | Tube: Primochill Adv. LRT Bloodshed Red | 3xCrossover 27" 2560x1440 Monitors | Build Log of Insanity

Praz
Level 13
During POST is the Revo 3 OROM info still shown after creating the RAID5 array?

the Revo POST no longer appears after the RAID build and a reboot.
If I remove the RAID configuration it reappears.
Option of the Revo is not in the BIOS boot order either... Super odd stuff there.