cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

New pc build , for the life of me I can't get it to post

Woodo
Level 7

Hy everyone,  a few days ago I star to build my new pc everything went smooth until I've pressed the power button all the fans are working lights are working everything is working ijust don't get any signal out no bios no nothing.

Bios is updated to the latest bios that is 1807 and still can't enter the bios . I e tried older bios versions still nothing.  Took everything apart a few time to check maybe I forgot to plug something still nothing,  I've change ram slots, tried with one ram , took out the ssd tried with only one in different locations still nothing.  I have to add that when I power up the pc on the motherboard screen I get something like 3 or 4 codes for CPU , DDR , SSD , GPU after that it just shows memory test and that's all.

At this point I'm hoping that someone in the community has an idea on what to do to at least get in to see the bios.

My build :

CPU AMD 7950X3D

Motherboard crosshair X670E Extreme

DDR5 G.SKILL TRIDENT Z5 6400 CL32 , 2×48

SSD SAMSUNG 990 PRO 2TB

GPU ROG STRIX 4090 OC

PSW ROG THOR 1600W

AIO RYUJIN III

Hope that someone can help me out from here to at least get in the bios.

1,135 Views
1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions

Thanks for the answer jbareham tried that and no luck. Took it apart again connected to a TV and I got in the bios. At the end of day it worked with the new bios 1807 , from what I can tell it's very stable no crush until now.

View solution in original post

2 REPLIES 2

jbareham
Level 8

I would look at using BIOS 1709, 1807 reintroduced issues with EXPO timing for a number of users including myself (X670E-A). Also try plugging your monitor into the onboard graphics port, I had issues with the early BIOS's where the BIOS screen would only appear via the onboard graphics

Ensure no overclocking (reset everything to defaults by clearing CMOS) and try that

Thanks for the answer jbareham tried that and no luck. Took it apart again connected to a TV and I got in the bios. At the end of day it worked with the new bios 1807 , from what I can tell it's very stable no crush until now.