cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

GT-AXE16000 hige cpu usage core 1

xxdolcexx
Level 8

CPU 1 maxes out for me and then craches the rooter  that i need hard reset it  no wfast ai protection on  its

dayly i have this problem 

208 Views
1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions

Have you been able to find what is causing the high CPU usage?  Did it continue after the hard reset?

How much memory is it using when this happens?

Is it cooling as you might think it should?

Maximus Z790 Hero,
Intel i9-13900k
Intel BE200

View solution in original post

5 REPLIES 5

jzchen
Level 15

Under Advanced Settings -> Administration -> Feedback (tab) send feedback to ASUS.  I think they need to update their firmware...

yea already send it  

Have you been able to find what is causing the high CPU usage?  Did it continue after the hard reset?

How much memory is it using when this happens?

Is it cooling as you might think it should?

Maximus Z790 Hero,
Intel i9-13900k
Intel BE200

hi yea i reset the rooter reinstall it   memory usage its 35% only

game radar seems also not work only get hige and no ping number

still cpu usage spikes at random and then brick  the rooter  that i need turn it of and on 

iam trying now a older fimware verion GT-AXE16000_3.0.0.4_388_23012-g1166fba_nand_squashfs  aim testing now 

yea all works back after reflasing the filmware it was realy strange ii i doanload somting 1 core get 100%  but al work back only game radar is broken but i dont care about that