cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

ROG MAXIMUS Z690 HERO not working with i9 14900K

cognitivefeedba
Level 7

Hi,

My ROG MAXIMUS Z690 HERO works perfectly with an i9 12900K.
But when I install a new i9 14900K the BIOS freaks out displaying random problems including
- Cannot find BOOT SECTOR
- Showing my drives all configured for RAID (when they never were)
- Drives not showing (UEFI unavailable)
Many more problems I can't list everything but it's a complete failure of BIOS to function with the 14900K CPU
BIOS is latest Version 3501

Appreciate any help, thank you,
Simon

192 Views
3 REPLIES 3

Jiaszzz_ROG
Customer Service Agent

Hello, @cognitivefeedba 

May I ask if you have checked whether there are any bent pins in the CPU socket?
If you perform a cross-test by reinstalling the original i9-12900K, does the issue get resolved?
If so, we recommend contacting the place of purchase for after-sales support for the CPU.

Thank you.

sharing complete hardware info & software config details will help us better understand the issue 🙂

Hi Jiasz

Thanks for responding.

No pins are bent or damages on the motherboard.
The i9 12900K is back in and working correctly, which confirms there is no physical damage to the board.

Thank you

Hello, @cognitivefeedba 

Based on your description, we would recommend further verifying if the i9 14900K is functioning properly.
If necessary, please consider contacting the place of purchase or sending the CPU for repair.

Thank you.

sharing complete hardware info & software config details will help us better understand the issue 🙂