cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

PC non si accende più dopo aggiornamento BIOS

Al3cf
Level 7

Ho assemblato un PC la settimana scorsa e fino a qualche giorno fa andava (tranne l'audio) e quindi, dopo alcuni consigli ho aggiornato il BIOS essendo ad una versione ancora del 2022.

Durante l'aggiornamento il PC si è riavviato e nonostante lo schermo fosse completamente nero il PC era acceso (ventole e RGB andavamo) però si è acceso il LED rosso sulla scheda madre.  Ho aspettato più di 30 minuti ma non è cambiato niente, quindi ho spento il PC. Da quel momento non si accende più niente.

 

Ho provato:

-Accendere il pc tramite cacciavite

-Scaricare condensatori tenendo premuto il tasto di accensione per una trentina di secondi e togliendo la batteria tampone per alcuni minuti

-Cambiare alimentatore

-Cambiare di posto le schede ram oppure tenerne solo una dentro alla scheda madre

-Controllato che tutti i cavi siano messi nei punti giusti e che siano attaccati correttamente

-Controllato che i vari pin del processore o di altri componenti non siano danneggiati

 

 

CPU: AMD Ryzen 7 7700X

MOBO: Asus ROG STRIX B650-A Gaming Wi-Fi

PSU: NZXT C750 GOLD

RAM: 2 x 16GB Trident Z5 Neo RGB DDR5 6000Mhz CL30 AMD EXPO

SSD: FANXIANG S880 2TB PCie 4.0 NVMe

CASE: NZXT H5 Flow White

Video Card: XFX QICK 319 RADEON RX 6750 XT

 

329 Views
4 REPLIES 4

Al3cf
Level 7

Aggiungo che il pc non si accende proprio, non partono le ventole e nemmeno gli RGB. L'unica cosa che si accende è il tastino del BIOS Flashback se lo tengo premuto per almeno 3 secondi. 

Ho provato a reinstallare il BIOS tramite Asus Flashback button e Chiavetta USB ma non è cambiato nulla.

Jiaszzz_ROG
Customer Service Agent

Hello, @Al3cf 

I am sorry for not being familiar with Italiano, so I used Google translate to understand.
May I ask whether you were using a USB flash drive with a capacity of 1GB, formatted in FAT16/32 MBR, during your BIOS FlashBack operation?
According to your description, the red indicator light indicates a CPU abnormality during startup.
Referring to the instructions in [Motherboard] ASUS motherboard troubleshooting via Q-LED indicators, please check if the CPU is correctly installed and if there is any dust or bent pins. If possible, please cross-test with another CPU.
Please also refer to the steps in [Motherboard] Troubleshooting - No Power/No Boot/No Display and try testing with minimal components to isolate the possible cause.

Thank you.

Due to the ongoing regional holidays, my responses may be slightly delayed.
Thank you in advance for your patience.‌‌‌‌ 🙂

Hi @Jiaszzz_ROG ,
Thank you for answering me!
The pen drive was a 16GB FAT32. After the LED error I turned off the PC and tried to remove the CPU and check that there were no problems or broken pins and there weren't. In fact, until a few minutes earlier, the PC was working so it was unlikely that the pins had broken.

Unfortunately I didn't have another CPU to test but I tried to turn on the motherboard with only the power supply attached (without the components inserted, such as RAM, CPU, VGA, ...) and it still didn't start.
I also changed the power supply but nothing changed.

At this point I sent the motherboard back hoping that the warranty would cover the problem

Jiaszzz_ROG
Customer Service Agent

Hello, @Al3cf 

Thank you for your response.
Since you have already submitted it for repair, we recommend that you wait for the repair center's subsequent diagnosis or further assistance.
If you encounter any difficulties or concerns, please feel free to send me a private message with detailed context at any time.

Thank you.

Due to the ongoing regional holidays, my responses may be slightly delayed.
Thank you in advance for your patience.‌‌‌‌ 🙂