cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

B760-F Gaming Wifi USB device issues

Artezza
Level 7

Hello everyone im back with a new/different board the Asus Rog Strix B760-f Gaming Wifi and the same issue as with the Z790-F

I noticed whenever i hover over clickables things like Links/videos etc. It happens very often that the mouse freezes for a second, the sound in my Headset starts crackling and whatever video is currently playing stopps for that amount of time. The light on keyboard goes off aswell for that moment.

It feels like all the usb devices just shortly disconnect and reconnect. But sometimes it completely shuts down mouse/keyboard and headset (all usb) and they dont come back at all even though they are still lit up. Unplugging and plugging them in again does not help i can only restart the pc completely. It does not happen when i play games on one Monitor and have Youtube or Twitch running on the second monitor. So basically only when im moving my mouse around in the Browser (Firefox). Its way more present when on both monitors are videos running or when the pc runs for a longer time (the longer the more often it happens). For example, when i have a youtube video running on one monitor and click on a video on Twitter on the second monitor often when i start the second video it starts with crackling sound and mouse shortly freezing.

OS: Windows 10 Pro

Mainboard: Asus Rog Strix B760-f Gaming Wifi

RAM: Corsair Vengeance DDR5 6000MHz (16GB x2)

Graphicscard: Asus Rog Strix Geforce RTX 4070 Ti

CPU: Intel Core i9 - 13900KF LGA 1700 (13th Gen)

Power Supply: Straight Power 11 Be Quiet 750W 80+Gold

Mouse/Keyboard: T7 Mouse and some no name Keyboard i had for ages

All drivers are up to date. I even bought a pro version of Driver Easy to find and install everything. BIOS version is 1402, should be the newest for the board.

Im at the end of my knowledge and searched everywhere but all the tips and tricks did not help...

The only thing i did not do yet is a fresh install of Windows 10

 

 

519 Views
2 REPLIES 2

Jiaszzz_ROG
Customer Service Agent

Hello, @Artezza 

May I ask if the situation you described occurred following any recent changes? For example, did you update the BIOS or connect an external device?
Apart from the described scenario, have there been any occurrences of BSOD, automatic reboots, or other related symptoms?
Based on your description, we recommend you avoid using extension connections to connect USB devices, confirm the PSU connection status, or perform a cross-test with an alternative PSU, and try clearing the CMOS.
If the problem persists, kindly provide the following information to help us better understand your situation:
- detailed information on the brands and models of all USB devices affected by this issue and the cross-testing results of the devices
- the location of the installed USB ports (have you cross-tested other ports?) and relevant driver versions
- a comprehensive recording of the issue, including the outcomes under different usage scenarios
- share testing results or benchmark scores, if any

Thank you.

All of the above mentioned components are newly bought and put together, except my 2 x SSD's,the Power Supply, my mouse and keyboard and my Rog Delta S Headset

Mouse, keyboard and the Headset are the only usb devices plugged in. I tested all of the usb ports, no changes.

I had BSoD saying driver_verifier_dma_violation

All Drivers are up to date. Searched and installed with a pro version of Driver Easy. Device Manager shows no problems.

Bios got updated to the newest version1402

CMOS clean up was also done. No change.

 

More details and some Latency Mon scans are in my last message in this thread:

https://rog-forum.asus.com/t5/gaming-motherboards/problems-with-z790f/m-p/967726#M18261