cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

ROG Falchion RX low profile - Windows and ALT Key switched

hafel89
Level 8

Hey all!

Today i connected my falchion with the cable to charge it and all of a sudden it stopped working completly, armoury crate took ages to load and couldnt connect to the keyboard.

What didnt fix it:
- restart
- reconnect keyboard
- connect via BT/Cable

What i did to "fix" it:
- reinstall armoury crate

BUT the problem i have left is: My Windows Key and Alt Keys are switched...

Windows Key -> works as ALT
Alt & Alt Gr -> works as Windows Key
Rebinding keys didnt work etc.

When i open the windows on-screen keyboard it detects the keys the same, when i press Alt the windows key turns blue.

 

Can anybody help me with that?

Cheers

614 Views
7 REPLIES 7

hafel89
Level 8

push 😞

same goes for me, I started noticing this problem today and I haven't found a way to fix it yet

MasterC
Community Admin
Community Admin

Can you let me know which EU countries? 

_____________________________________________________________
FPS, Racing, and VR Gamer / Tech Enthusiast / ROG Admin

MasterC
Community Admin
Community Admin

In the meantime, as a temporary solution, you can use the new virtual keyboard to rectify the issue.

MasterC_0-1710211719089.png


I don't see it on my end (US layout), and so it could be restricted to a regional layout only. 

_____________________________________________________________
FPS, Racing, and VR Gamer / Tech Enthusiast / ROG Admin

MasterC
Community Admin
Community Admin

Can you take some screenshots from the UI in Armoury Crate to show the defaults? 

MasterC_1-1710212021299.png

 

_____________________________________________________________
FPS, Racing, and VR Gamer / Tech Enthusiast / ROG Admin

MasterC
Community Admin
Community Admin

Check if you are in Mac mode please, if not, change back to PC mode.

_____________________________________________________________
FPS, Racing, and VR Gamer / Tech Enthusiast / ROG Admin

hafel89
Level 8

Hey Absalon & MasterC!

I got the problem fixed yesterday... i dont know how that happened, but after a lot of googling i found that PC/MAC switch causes that situation. (As mentioned by MasterC) I took a look on my keyboard an it was in PC mode - after switching to MAC and back on PC the problem persisted. So i tried it a few times more, nothing changed. I restarted my computer and voilà - it worked again. So somehow it got stuck in mac, even if it was in PC mode?

Regarding your question MasterC with the virtual Keyboard -> It was always displayed with "Default L-Win"

Cheers