cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

ROG DELTA S NOT APPEAR IN ARMOURY CRATE

Tiagofamarques
Level 8

Hello,

My ROG DELTA S does not appear in Armory Crate to customize audio.
The headset audio is horrible without customization, I need help.imagem_2024-06-03_234308884.png

I also can't use the motherboard's audio customization, when I check there is no AI Audio utility program.

imagem_2024-06-03_234649873.png

Can anyone help?

Thanks.

i9-14900K | ROG Strix RTX 4080 Super 16GB GDDR6X White OC | ROG MAXIMUS Z790 FORMULA | TEAMGROUP T-Force 32 GB (2 x 16 GB) DDR5-7800 | ROG Ryujin III 360 ARGB White | Samsung 990 Pro 2TB | ROG Thor 1000W Platinum II | ROG Hyperion GR701 White
574 Views
1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions

MasterC
Community Admin
Community Admin

Should be resolved now guys, just disconnect and connect the headset again.

_____________________________________________________________
FPS, Racing, and VR Gamer / Tech Enthusiast / ROG Admin

View solution in original post

13 REPLIES 13

Aureliannn_ROG
Customer Service Agent

Hi @Tiagofamarques ,

thank you for contacting us. In response to your issue, have you tried using the official Armoury Crate uninstall tool to uninstall the software and then reinstall it? 

https://dlcdnets.asus.com/pub/ASUS/mb/14Utilities/Armoury_Crate_Uninstall_Tool.zip?model=ROG%20Delta...

Additionally, could you please let us know when this issue started occurring?

If you have already reinstalled the software and the issue still persists, we kindly request that you provide us with the Armoury Crate logs for further analysis. The logs contain detailed information about the software's operation and can help us quickly identify the problem. 

Please ensure that the logs accurately record the occurrence of the issue by following these steps: 

To collect the Armoury Crate logs, please refer to Q5: What is APP Diagnostics? (New Feature).

https://www.asus.com/support/FAQ/1043747/#a14

Once you have completed the above steps, please upload the collected log files to a cloud storage service and send us the link via private message. Additionally, please provide us with your product serial number.

Thank you for your understanding and cooperation.

Providing detailed device specifications (MB/CPU/GPU/PSU, etc.) and the respective driver versions, OS version, and BIOS version will help us analyze the issue more effectively.

Hi @Aureliannn_ROG,

Yes, I uninstalled Armory Crate using the official tool and reinstalled it again and it was the same.
I formatted my computer and it was the same.

This problem has been occurring since I changed components, bought a new motherboard, processor, RAM, disks and watercooler.

I will send you the records via private message.

Thanks!

i9-14900K | ROG Strix RTX 4080 Super 16GB GDDR6X White OC | ROG MAXIMUS Z790 FORMULA | TEAMGROUP T-Force 32 GB (2 x 16 GB) DDR5-7800 | ROG Ryujin III 360 ARGB White | Samsung 990 Pro 2TB | ROG Thor 1000W Platinum II | ROG Hyperion GR701 White

Hi @Tiagofamarques ,

may I know which device you are currently connecting your headphones to? 

The USB-C® connection mode supports PC, Mac, mobile devices, as well as gaming consoles such as Nintendo Switch™ and Sony PlayStation®. 

Please make sure you have connected it correctly. 

Additionally, you can also check the device manager to see if the system is unable to recognize the device as well.

Regarding the issue with the AI noise-canceling feature not being available for the motherboard audio, please note that the ROG MAXIMUS Z790 FORMULA does not support this feature. 

Therefore, it is normal that you are unable to enable it. You can refer to Q1 in the link provided below for confirmation.

[Motherboard] AI Noise-Canceling Microphone - Introduction | Official Support | ASUS Global

Thank you for your understanding.

Providing detailed device specifications (MB/CPU/GPU/PSU, etc.) and the respective driver versions, OS version, and BIOS version will help us analyze the issue more effectively.

Hi @Aureliannn_ROG,

I'm connecting my headset to my ROG HYPERION GR701, I've already tried connecting directly to the motherboard and it didn't work. Device manager recognizes my headset.

Tiagofamarques_1-1717774210228.png

The AI ​​noise cancellation feature I was already able to use on this motherboard when my headset was working well, but for about a few days I couldn't use it anymore. So the motherboard does support this feature! I await a solution.

Thanks!

i9-14900K | ROG Strix RTX 4080 Super 16GB GDDR6X White OC | ROG MAXIMUS Z790 FORMULA | TEAMGROUP T-Force 32 GB (2 x 16 GB) DDR5-7800 | ROG Ryujin III 360 ARGB White | Samsung 990 Pro 2TB | ROG Thor 1000W Platinum II | ROG Hyperion GR701 White

Hi, I resolved today (from yesterday I tried to resevolve).. The order of the things I did is:

1: Reinstalling windows 11
2: Install ARMOURY CRATE + AURA
3: From control panel of windows 11, I uninstall only the 3 pack of AURA.
4: Reebot pc, open ARMOURY CRATE-->tool-->Utiliy--> Install "Two-way AI Noise Cancelation"
5: Reboot pc, and ARMOURY CRATE show me finally the Headset Delta S

It worked, what I did was just uninstall armoury crate with the unistaller tool provide by asus on site and install it again but this time I selected the aura option.. thanks

And i did all the process with the headset plugged, to make sure.. thanks @Zlade97 

Yes, from the start of the installation of windows 11, the headset were always connected to the pc !

Grurhh
Level 7

Same issue here, armoury crate not recognize ROG Delta S, I already reinstalled Windows and it's the same, it doesn't detect it... we need a fix