cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

ROG harpe ace aim lab edition - 0% battery

LCT227
Level 8

I recently update the my harpe ace aim lab edition software to 8.00.01. I found that the mouse stay 0% battery but i already charge it for one night.how to fix this problem? 螢幕擷取畫面 2024-03-28 161012.pngasdads.png

961 Views
15 REPLIES 15

Silent_Scone
Super Moderator

Hi, 

How is the mouse connected? Are you using the Omni receiver?

Currently on same firmware and battery is reported correctly.

13900KS / 8000 CAS36 / ROG APEX Z790 / ROG TUF RTX 4090

I'm using the Omni receiver which the receiver(2.4GHz) version is 6.00.08. Everything was good till a few days ago after i update the  mouse software.asdads.png

Strange. Is the battery reported correctly in BT or USB mode?

13900KS / 8000 CAS36 / ROG APEX Z790 / ROG TUF RTX 4090

asdads.png

if I plug in the USB and turn the mouse to wired mode, It will show up like this and the battery keep charging at 0%, but I'm pretty sure the battery not 0% since i can use it normally.

Silent_Scone
Super Moderator

Very odd - Firstly, I'd try using the AC Uninstool Tool from the support site and reinstall the suite.

13900KS / 8000 CAS36 / ROG APEX Z790 / ROG TUF RTX 4090

I'll try to reinstall the AC first,hope that will help with the issue, thank you.

I have reinstall thhe AC,but it still show up with 0% battery. How to reset the mouse that linked to the computer?

https://rog.asus.com/uk/mice-mouse-pads/mice/wireless/rog-harpe-ace-aim-lab-edition-model/helpdesk_b...

Try re-running the firmware update via the tool on the support site. Could potentially be a bad firmware update.

If no luck, export logs and fill in bug report form here: Armoury Crate V5.8.6.0 & V5.7.9.0 / AURA Creator V3.7.6.0 [Report here if any issues] (asus.com)

 

 

13900KS / 8000 CAS36 / ROG APEX Z790 / ROG TUF RTX 4090

Hi @LCT227 ,

according to your issue, did the problem occur after the update to 8.00.01? 

When connected in 2.4G mode, does the battery level also show as 0%? 

After switching to wired mode, does the battery level show as charging and continue to remain at 0%? 

Please confirm if this understanding is correct. 

To further assist you, please provide a screenshot of the Armoury Crate update center page and logs. 

Please ensure that the logs accurately capture the issue at the time it occurred. 

(Start recording > Use wired connection > Check battery level > Use 2.4G connection > Check battery level > Reboot > Check battery level > Stop recording) 

For log operation steps, please refer to Q5: What is App Diagnostics?

https://www.asus.com/support/FAQ/1043747/#a14

After recording the log, please upload it to the cloud, grant access, and send me the link via private message. 

Additionally, please provide the product serial number. Thank you.