cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

GP Tweak 2 monitor issue

Halpers
Level 7
Anyone having issues with GPU tweak 2 monitor window settings resetting every time tweak 2 is restarted? I have it set to monitor temps and clock speed for example but every time I start tweak 2 it resets to monitoring everything. Running latest version of gpu tweak 2 with a pair of 980ti strix.
548 Views
10 REPLIES 10

toronto699
Level 13
did u set GPU Tweak "Tuning Settings" to " Apply Settings Each Time GPU Tweak Starts" u find that option when u click on the Clog Wheel upper right , I'm Using Version 1.2.0.3
On the Monitor window did u click on apply changes? Click on the Clog Wheel in the monitor window and "apply Changes"

toronto699
Level 13
did u set GPU Tweak "Tuning Settings" to " Apply Settings Each Time GPU Tweak Starts" u find that option when u click on the Clog Wheel upper right.

Halpers
Level 7
Yep, did all that. Running same version as you. It saves the OC settings properly. The only thing that seems to reset to default every time I start it up is the monitor window setting for whats being monitored. It started when I added a second strix card earlier.

toronto699
Level 13
hmm , u are right , I just added a Matrix Platinum GTX 980Ti to go with my Asus Gold20th GTX 980Ti as a test in SLI and the monitor window settings reset to default on startup , with one card the monitor window settings do not change on startup , must be a bug in the software. let me work on it a little more . I cannot keep SLI running for long , as my PSU is not sufficient . I have a New Asus Gold20th card not opened I got few days ago , ill try that card with my installed Gold 20th card to see if the monitor Window setting change on start up . ill post back on results .

Halpers
Level 7
Ah ok, I guess it is some sort of SLI related bug with the monitoring settings. At least I know its not just me. Not a big deal, just a minor annoyance. In case it helps your testing - I went through 3 different versions of GPU tweak 2 uninstalling and using the removal tool before installing each new version. Same bug with all of them.

toronto699
Level 13
OK tried the same 2 identical cards Asus Gold20th GTX 980Ti, same issue in SLI , the monitor window settings are not saved on startup . maybe ill see if MSI Afterburner does the same
https://gaming.msi.com/features/afterburner

Did you have any previous version should run ASUS GPUTweakII Remove Tool

ASUS GPU Tweak II Remove Tool could help you uninstall GPU Tweak II completely before update to a new version.

Before you installed the new GPU Tweak II

This is the second time I've heard that some have problem with this GPU Tweak II.
Do you remember toronto699 🙂

Halpers
Level 7
Before installing a new version I uninstalled old version and ran the removal tool provided by asus. Did this twice.

toronto699
Level 13
St.Johann
yes theres a post somewhere about that issue in these threads about not saving settings on startup but I think that was OC settings . I thought the issue was fixed.