cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

AURA Version 1.07.36 released 4/4 Unable to launch, "App blocked by Administrator"

spacey67
Level 7
Windows User Account Controls prevents opening the latest version of AURA released April 4th, 1.07.36. Upon uninstalling old version and reinstalling new version and a restart, attempting to open the AURA icon results in WUA displaying a Red "Application blocked by your administrator" despite me being the administrator ironically. I even went to the security permissions for the app and gave myself Full control and it still displays the message. Just an FYI Asus should address this ASAP.
44 REPLIES 44

Raja@ASUS wrote:
See here: https://www.asus.com/News/HYIZEHXIGeIRyrVT

Download new software here: https://www.asus.com/latest-software-update/


I've tried the one listed on the Hero X Wifi driver page and this one, both are blocked by UAC (Even though I have the slider all the way down). I'm running and installing as administrator. I cannot find a way to unblock it.

Djordje
Level 7
Same here, I have all ROG components and I'm not able to run any ASUS software (AURA, Armory etc)

steevf
Level 7
I can't even install it. When launching the setup.exe I immediately get the message: "An installation support file could not be installed. Catastrophic failure"
I tried running it as administrator, and got the same result.

steevf wrote:
I can't even install it. When launching the setup.exe I immediately get the message: "An installation support file could not be installed. Catastrophic failure"
I tried running it as administrator, and got the same result.



List the steps you followed before installation, please.

HylianLZ
Level 7
For what it's worth, I installed Windows 10 Pro fresh about 5 hours ago and came across this too.

For a quick fix for anyone having an issue, run command prompt as an admin, then go to the aura folder location and hold shift and right click the application and "Copy as path" then paste that in your command prompt and it will launch. This elevates the program above regular admin and allows it to run.

Raja
Level 13
Thanks for the tip, HylianLZ. Did you try installing the new version?

The patched version is 1.07.55. It’s available at the download link here:

https://www.asus.com/latest-software-update/?_ga=2.70962648.954103076.1554418881-1091505948.15251089...

and here:

https://www.asus.com/campaign/aura/us/download.html

Raja@ASUS wrote:
Thanks for the tip, HylianLZ. Did you try installing the new version?

The patched version is 1.07.55. It’s available at the download link here:

https://www.asus.com/latest-software-update/?_ga=2.70962648.954103076.1554418881-1091505948.15251089...

and here:

https://www.asus.com/campaign/aura/us/download.html


Do you have a changelog for this version?

Thanks.

Raja@ASUS wrote:
Thanks for the tip, HylianLZ. Did you try installing the new version?

The patched version is 1.07.55.


The new version works fine. I collected my downloads on the 11th and put them on my flash drive, so I wasn't aware a new version released yesterday. Thanks.

It's also worth noting that AI SUITE 3 ver 3.00.31 is also displaying the same message when attempting to launch, since it's already installed. I'm thinking a recent Windows Update must have caused this to occur with Asus Software.

sadly still 11% cpu usage on rainbow mode... why does this take so much??? i have a friggin 9700k @ 5.2ghz