cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Aura & LiveDash: they do not work together

aged_osprey
Level 7
Hello everybody,

I have a problem with my brand new Rampage VI Extreme with Aura and LiveDash software.

If both are installed, I can either use only the function of LiveDash or that of Aura, both will not work together!

I would like to show the CPU clock rate in LiveDash and use the temperature function in Aura.

Does anyone have any advice or can help?

Many thanks in advance

BIOS: 1004
Aura: 1.05.28
LiveDash: 1.00.06
WIN10 PRO 64
10,627 Views
14 REPLIES 14

shadowfax25
Level 7
I have somewhat different problem as my live dash doesn't even start on Prime x299-deluxe after installing Aura 1.05.28:o

AkaNe0
Level 10
You can try to install the 1.01.07 Livedash version that fix the conflict between AURA and Livedash functionality. I have it on my test bench, and both are working fine together. Please give it a try.
And don't forget, Keep pushing it !

AkaNe@Asus wrote:
You can try to install the 1.01.07 Livedash version that fix the conflict between AURA and Livedash functionality. I have it on my test bench, and both are working fine together. Please give it a try.


First Thx for helping 🙂
but it does not work

I first uninstalled aura and livedash
then I used the aura cleaner
then I have the computer completely de-energized
then i install aura 1.05.28 (i also try 1.05.32) as admin -> reboot -> aura works
then i install livedash 1.01.07 -> as admin -> reboot -> aura works with smart settings, livedash run into the taskmanager but i have no open livedash window for settings

70576

???

On Prime X299 Delux they also do not work together.
I tested version 1.01.04 and 1.01.07 with Aura 1.05.28.

AkaNe0
Level 10
Thanks for trying.

Question, did you do the EC firmware update with "AURA + LiveDash OLED" tool available on the Utilities page of both model?

Please, also try to installed AI Suite.
And don't forget, Keep pushing it !

AkaNe@Asus wrote:
Thanks for trying.

Question, did you do the EC firmware update with "AURA + LiveDash OLED" tool available on the Utilities page of both model?

Please, also try to installed AI Suite.



yes, here I have received the message that the latest version is installed

AISuite version 3.00.10 is now installed and actually starts LiveDash, but I get a CPU clock of 44297 Mhz in LiveDash

now it works

- deinstall AiSuite
- deinstall Aura
- deinstall Livedash
- cleaner for AiSuite
- cleaner for Aura
- switch off Computer
- switch off power for 2 minutes
- install AiSuite 3.00.13
- reboot
- install Aura 1.05.32
- reboot
- install LiveDash 1.01.07
- reboot

Check AiSuite -> ok
Check Aura -> Smart -> ok
Check Livedash -> large CPU Clock -> ok

now i am happy and many thanks for helping 🙂


greats aged_osprey

aged_osprey wrote:
now it works
- deinstall AiSuite
- deinstall Aura
- deinstall Livedash
- cleaner for AiSuite
- cleaner for Aura
- switch off Computer
- switch off power for 2 minutes
- install AiSuite 3.00.13
- reboot
- install Aura 1.05.32
- reboot
- install LiveDash 1.01.07
- reboot

Check AiSuite -> ok
Check Aura -> Smart -> ok
Check Livedash -> large CPU Clock -> ok

now i am happy and many thanks for helping 🙂

greats aged_osprey


Thanks for reporting. I am glad now everything works.

For the ones that have trouble between AURA and livedash, please do the following:
-> Install latest AiSuite 3
-> Install latest AURA
-> Install Live dash 1.01.07
And don't forget, Keep pushing it !