cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

AURA 1.05.38 [Report all issues in this thread]

Dimitrios1971
Level 12
AURA 1.05.38

Changelog:
Can install and run on laptops and any PC platform
Can run with only Aura Sync peripherals
Update Aura desktop logo
Increase the support number of Addressable LED to 120 for each Addressable header
Improve system stability
Improve and adjust effect settings
Add multi-language support
for Windows 7 32-bit & 64-bit, Windows 8.1 64-bit, Windows 10 64-bit (support depends on CPU)

http://dlcdnet.asus.com/pub/ASUS/mb/Utility/Lighting_Control_1.05.38.zip

OLD


NEW

329 Views
185 REPLIES 185

Quote Originally Posted by Itzycharles View Post
Got it fix.

Uninstall app. (normal way)
restart
open where is the aura app folder. delete that
run Aura Cleanner
restart
install current version
It will tell you restart.

PRESTO.

For the moment is working as it should and there is no notes on the event manager.

I will continue checking these on the weekend.


Tried it still having the same issue. MoBo lights are on cycling normally.

Sapphiress wrote:
Tried it still having the same issue. MoBo lights are on cycling normally.


Yep. I did do it and works. but start working again badly. I will leve it in 1 color just is case. It is windows. I am sure. is not the app. since all start on the process. In fact I got some item working, like my mayflower arc correct. took 10 days so I can work with out crash. let see. I am sure that on next windows updates new challenges will arise. But I have the Beta ............. working ok. that will really like a lot of users. (sorry NDA)
Learn, Play Enjoy!

I tried this version (1.05.38) but it would crash just crash when trying to run it. The same errors as already reported in this thread.

Zeroed85
Level 8
Aura and my Maximus X Hero are not communicating. The lights are stuck on a breathing effect and don't respond to any Aura software input. Have uninstalled, ran the Aura cleaner, flashed the Aura recovery tool and reset the Bios to no avail. Here you can see Aura is not detecting the motherboard lighting sections/headers:

72349

Edit: Should I not be seeing a motherboard icon next to the add strip icon?

Update: I've re-flashed the Bios firmware and even that has not corrected the LED/Aura issue!

Gregkar
Level 7
mobo lights are not working

Zeroed85
Level 8
Is anyone who's getting the Aura crashes also missing the motherboard icon next to add strip such as the screen below? This seems to indicate that Aura and the motherboard aren't communicating. I've tried numbers of things and now I'm absolutely stumped.

72353

Zeroed85 wrote:
Is anyone who's getting the Aura crashes also missing the motherboard icon next to add strip such as the screen below? This seems to indicate that Aura and the motherboard aren't communicating. I've tried numbers of things and now I'm absolutely stumped.

72353


Hey man I'm not reading 11 pages but this is what got Aura working for me.

-download fresh zip of aura
-right click on the zip, go to properties and unblock
-extract the zip
-run asussetup as admin in the extracted folder

scgt1
Level 8
Doesn't work with a fresh win 10 x64 install and Z270G Strix. Upon opening the application I get:
AURA has stopped working

Report information Manufacturer Manufacturer01
Application name AURA for X99 series
Application version 0.0.0.0
Problem state Bug unassigned
Problem 362241
Dump group 1028061
Dump 21196013

WARNING: Following frames may be wrong.
aura+0xcd7c
aura+0x6e103
aura+0x67a71
aura+0x26203
aura+0x2a95f
aura+0x24efc
aura+0x8c04c
aura+0xa1b54

Problem state

The problem is new and has not yet been fixed in AURA for X99 series.

Don't know why it says X99 series.

Colour Cycle and Breatning still doesn't work with Corsair Vengeance =/

Other than that, I fixed the issue with the program crashing on startup by running as admin..

I've fixed my "stuck" motherboard lighting by shutting down, pulling the PSU plug for five minutes and clearing the CMOS. The motherboard icon in Aura has returned and the software appears to function normally again.

Asus/Aura dev may want to take note. Not sure if this will continue to be an issue.