cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

AURA 1.05.28 & 1.05.32.02 [Report all issues in this thread]

AkaNe0
Level 10
A new version of AURA software is now available.

DOWNLOAD AURA v1.05.32.02 Beta

DOWNLOAD AURA v1.05.28

Read the FAQ

Changelog for v1.05.28:

  • Corsair memory kit "CMR" 2x8GB are now detected
  • Fix stability issues
  • Fix occasional high CPU loading issues
  • Adjust effects settings
  • Fix task bar issue
  • Fix issue with Windows 10 Fall Creators Update
  • Add support for Fusion 500 Headset

Side note
->For X99 chipset motherboards: to enable DRAM LEDs control, please go to BIOS / Ai Tweaker (or Extreme Tweaker) /DRAM Timing Control / DRAM SPD Write : Enabled
-> For Corsair Memory, due to hardware compatibility limitation, the Breathe and Color Cycle effect do not light on.
-> For the addressable LED, the limit is set at 60 LEDs. We are working on increasing this limit for future version.

Having issues?
Before reporting, make sure to follow the below steps:
-> Have the latest BIOS for your motherboard.
-> Have the latest drivers and firmware installed for all your AURA Sync products.
-> Uninstall previous version of AURA through the Control Panel and reboot your system.

If you are still having problems with installing Aura, follow those steps:

1. Uninstall Aura through the control panel
2. Run Aura Cleaner tool available here
3. Shut down your computer completely (from the PSU / power plug).
4. Download the latest version of AURA available.
5. Unzip the zip file, right click on the “Setup” and under Properties\Compatibility, select “Run as administrator”. Apply and close Properties window.
6. Run "Setup" and reboot your system.

To report an issue
Please provide a detail description of your problem and your system specs, including:
Motherboard:
BIOS version:
Processor:
OS:
Memory kit:
Graphics card:
Mouse:
Keyboard:
Cooling solution:
Aura version:

Know issues:
1. Z170-Pro Gaming AURA users have problem with AURA UI being transparent.
2. Claymore flickering in breathing mode every 2 min
3. CPU usage / crash for some system configuration
And don't forget, Keep pushing it !
295 Views
386 REPLIES 386

Hi Team,

your Aura software seems to have a problem when using a windows user account which has no admin privileges:

Motherboard: Asus Crosshair VI Hero
BIOS version: 9920 Beta
Processor: Ryzen 7 1700@3.8GHz
OS: Windows 10 Pro x64 Build 16299.125
Memory kit: Corsair Vengeance LPX CMK16GX4M2B3200C16
Graphics card: Asus Strix 1080Ti OC
Mouse: Logitech G500s
Keyboard: Corsair Strafe RGB
Cooling solution: Air Colled Stuff
Aura version: 10.05.25

BUG Report:
When installing the Aura Software using a non-administrative windows user account, you will get the UAC Prompt to enter an administrator password (not the yes/no promt but you have to actually type the username and password when your non admin account is not a member of the local administrators).
Software installs fine. You reboot as requested by the setup. After rebooting and logging in with your non-administrator account the software does not open and a message box appears "please reboot your computer to complete setup". After rebooting several times, the message box is still there and you can not use the software. Problem occurs on both 10.05.25 and 10.05.28

Workaround / Solution
Log in (btw: starting the software as administrator is NOT enough!) with your administrative account into Windows and start the software from there. Software opens fine in the administrator session. When you log back in to your non-administrative session, the message box disappears and you can use the software with no problems.

Please fix 🙂
Regards

Motherboard: Asus Z370 Prime A
BIOS version: 0605
Processor: 8700K
OS: Windows 10 64
Memory kit: Gskill TridentZ 16Gb DDR4 3200 Mhz
Graphics card: Asus Strix Gtx 1080ti
Cooling solution: Nzxt Kraken X62
Aura version: 1.05.28

Hello,
my problem is that I can't control the leds on the motherboard, those on the pcb near the ram.
When I launch aura and I click on the link icon under the vga the program asks me to save but then crah.
I tried to uninstall everything, clean with aura cleaner, reset bios and remove the battery, but the problem is not solved.
Thanks in advance for the help.

New beta AURA 1.05.32.02
Time to testing.

Read the FAQ

Changelog:
Fix compatibility issue with latest Win10 version
Add support for ROG Strix Flare keyboard
Can install and run Aura software on laptops and any other platforms
Increase the support number of Addressable LED to 120 for each Addressable header
Improve system stability
Improve and adjust effect settings
Add multi-language support
Fix issue with Z170 Pro Gaming Aura UI not showing properly
Fix ROG Claymore flickering issue in Breathe mode

for Windows 7 32-bit & 64-bit, Windows 8.1 64-bit, Windows 10 64-bit (support depends on CPU)

sevpl wrote:
New beta AURA 1.05.32.02
Time to testing.

Read the FAQ

Changelog:
Fix compatibility issue with latest Win10 version
Add support for ROG Strix Flare keyboard
Can install and run Aura software on laptops and any other platforms
Increase the support number of Addressable LED to 120 for each Addressable header
Improve system stability
Improve and adjust effect settings
Add multi-language support
Fix issue with Z170 Pro Gaming Aura UI not showing properly
Fix ROG Claymore flickering issue in Breathe mode

for Windows 7 32-bit & 64-bit, Windows 8.1 64-bit, Windows 10 64-bit (support depends on CPU)


Where did you download this version?*
**
MZ790A Bios 1801, GSkill F5-8000J3848H16GX2-TZRK, 13900KS, EKWB D5 TBE 300, Corsair 1600i, Asus Strix 4090 w/ Optimus block, Phanteks Enthoo Elite, Asus Claymore 2, Asus Gladius 3, Asus XG349C, Samsung 990, Windows 11 Pro

Kingdemon wrote:
Motherboard: Asus Z370 Prime A
BIOS version: 0605
Processor: 8700K
OS: Windows 10 64
Memory kit: Gskill TridentZ 16Gb DDR4 3200 Mhz
Graphics card: Asus Strix Gtx 1080ti
Cooling solution: Nzxt Kraken X62
Aura version: 1.05.28

Hello,
my problem is that I can't control the leds on the motherboard, those on the pcb near the ram.
When I launch aura and I click on the link icon under the vga the program asks me to save but then crah.
I tried to uninstall everything, clean with aura cleaner, reset bios and remove the battery, but the problem is not solved.
Thanks in advance for the help.


I tried the new beta but the problem remains

i have tried to install the beta and installs but when run says it has stopped working. it is the download from the asus site for my TUF SABERTOOTH 990FX R3.0
the old version works fine.

Hi,

I realize that the Z370-G has no RGB header, but where would we plug in something like the Silverstone LSB01? And if we got RGB fans that were also Aura compatible can we only control the fans and not the rgb on the fans?

Any assistance is greatly appreciated. I bought Aura Sync compatible Fans and LED's but I am starting to think even that might be useless with this board. I have to wonder why the ITX gets a dedicated RGB header and it has less real estate than the mATX board. No love for mATX I suppose. This is the first PC I have built with my son and so far everything has been easy except the stupid lights.

tenaflyvipers wrote:
Hi,

I realize that the Z370-G has no RGB header, but where would we plug in something like the Silverstone LSB01? And if we got RGB fans that were also Aura compatible can we only control the fans and not the rgb on the fans?

Any assistance is greatly appreciated. I bought Aura Sync compatible Fans and LED's but I am starting to think even that might be useless with this board. I have to wonder why the ITX gets a dedicated RGB header and it has less real estate than the mATX board. No love for mATX I suppose. This is the first PC I have built with my son and so far everything has been easy except the stupid lights.
If there is no headers on your mobo you can't sync the silverstone module nor any of its kind like the Akasa one. Sorry

namoi wrote:
If there is no headers on your mobo you can't sync the silverstone module nor any of its kind like the Akasa one. Sorry

Oh I gave up on Syncing them before I bought them despite the promise of compatibility. I just have no idea where to even plug in the fans so they will light up or get power to the lsb01.

Motherboard: Z370-E
BIOS version: 0606
Processor: I5-8600K
OS: Win10 Pro
Memory kit: Corsair Dominator Platinum Series 2x8GB DDR4 DRAM 2666MHz C15
Graphics card: Asus GTX1070 Turbo
Mouse: Cheapo
Keyboard: Cheapo
Cooling solution: Tower CPU Cooler w/ 120mm fan, 3 x 120mm case fans
Aura version: 1.05.32.02

I was having crashing and lighting sticking until I installed the beta version and realized that you need to keep the app open, duh, now works perfectly.