cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

AISuite3_EZUpdate 30011 Problem can't open Aslo.sys!! (5)

Dimitrios1971
Level 12
Good morning. After upgrading from AISuite3_EZUpdate 30009 to AISuite3_EZUpdate 30011 my system shows me can't open Aslo.sys !! (5).
How can we solve this?

81203

81201

81202

OLD


NEW

58,802 Views
66 REPLIES 66

katlani
Level 9
So one should avoid updating EZ update to v3.00.11, unless doing a fresh OS install?
Personally on my PRIME Z370-A version of AI Suite, i don't have that USB BIOS Flashback component (while i have some others), so perhaps it will not fail?

katlani wrote:
So one should avoid updating EZ update to v3.00.11, unless doing a fresh OS install?
Personally on my PRIME Z370-A version of AI Suite, i don't have that USB BIOS Flashback component (while i have some others), so perhaps it will not fail?


it seams.

I will checkl that during the day. i was with ROG users on discord checking these. but even on clean install also have issues and updates also same issue. I will not use any app that have cccleaner revo... i did have worst issues with those. even that is simple to use. that IS NOT THE IDEA. I all ready talk to asus about these few times.
users experience HAS TO BE perfect. not all are savy well versatile in windows / app diagnostic fixing.

THAT is what ASUS should sit down and enforce these NOW. if the board X cost Y, user experince has to be spotless. NO ISSUES. if a funcion/app, and that is what the brand/marketing/videos/webpropaganda/etc are the KEY FEATURES what is what and why the board COST! and that is not working. there is NO POINT to by a intel board for INTEL DRIVERS ONLY. for that a 90 usd board is sufficient or nother brand that board comes first and app second, since drivers are intel OEM, and not having a driver only board, that is NOT the idea.

And that is my rant for the end of JULY.
Learn, Play Enjoy!

MrAgapiGC
Level 13
my system was perfect, now a new error.... i will leave it like that. so far i test all aisuite and my aura and aio app is working. minus the bios update module in the aisuite.

I want to know. what are and with what asus make that test that is so secret that we do not know.

I will not make another clean install and use buggus apps to fix windows registry is cheaper to change the board


I am reading the app update and the app before and check if there is a command that is crashing. .... mmmm
Learn, Play Enjoy!

katlani
Level 9
thanks, i'll avoid this update for now as none with a PRIME board have actually tried this it seems..

LeChat
Level 8
I fixed my issue by using a Windows restore point. I first tried to revert back to 3.00.09 but it did not work. Hope this helps.

Cheers!

LeChat wrote:
I fixed my issue by using a Windows restore point. I first tried to revert back to 3.00.09 but it did not work. Hope this helps.

Cheers!


the restore point is the one that is called Matrix? correct
Learn, Play Enjoy!

MrAgapiGC wrote:
the restore point is the one that is called Matrix? correct


Yes, i think so. There was a windows update this week so i went back to that one.

I am at the point now that i am scared everytime there is any Asus software update... Good idea to create
our own restore point before any Asus update.

Cheers!

katlani
Level 9
so the issue is indeed because of the USB BIOS Flashback and a board that does not support it (AI Suite III latest version doesnt display it) will not have a problem?

Edit: Just tried to install in order to confirm the above, when am i supposed to be getting the error?

katlani
Level 9
+1 for the above question..

Dimitrios1971
Level 12
@FalloutBoy
can be as you speak. You have the problem (random power downs) with AiSuite 3.00.51 and is Rev 2.00.02 DIP5 -ASUS Dual Intelligent Processors 5 V2.00.02 and not me with the AISuite3_3.00.52_EZUpdate_3.00.09_DIP5_2.00.05 😛

OLD


NEW