cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

AI Suite 3 Version 3.00.10 & 3.00.13 - user test/report thread

MasterC
Community Admin
Community Admin
Please check the product support page for your board and download Ai Suite 3.00.14 or 3.00.13 (if available).


If you have a Ryzen-based system:

Ai Suite 3.00.13 updated for compatibility with Ryzen power plans (no other changes):

https://drive.google.com/file/d/14NC...ew?usp=sharing

_____________________________________________________________
FPS, Racing, and VR Gamer / Tech Enthusiast / ROG Admin
190 Views
1,154 REPLIES 1,154

g.tse wrote:
@ Asus

Thanks for the update, glad to have the program up & running again. I only use it for fan curves (I much prefer it over the bios setup as it also allow me to set my AIO pump speed).

However, I now have a small problem.

Program used to work fine up until a couple of days ago.
I just switched 3 fans on my rig and as it should the fan tuning wizard asked me to re-configure.
Fan curvs were set up just fine but the problem is that now, after every reboot it ask me to re-configure the fans, plus it does not keep my saved profile.

Can someone assist? Thanks!

edit: forgot to add that my mobo is the Crosshair VI Hero.


I have your same mobo and it's working fine for me, though I haven't changed any case fans. I'm using v3.00.10. Are you using the same version? How did you proceed to install it?
In space no one can hear you scream.

Jackalito wrote:
I have your same mobo and it's working fine for me, though I haven't changed any case fans. I'm using v3.00.10. Are you using the same version? How did you proceed to install it?


Hi, yes, using v3.00.10, just saw a newer version on the support page.
How should I install it? is there any particular way?

I have an R6E and off the Asus website for my R6E I download v3.00.13 / DIP5 v1.05.13.

Tonight I installed it. Like many others now every time I turn my PC on my power plan is set to balanced.

After I installed v3.00.13 over the existing version and this happened I uninstalled v3.00.13, then ran ai3cleaner, then ran ccleaner then ran glarysoft's registry cleaner. Rebooted when asked.

Then I did a clean install of v3.00.13 and my power plan still resets to balanced every time.

Seriously Asus when are you going to fix this? I waited this long to update AI3 before Windows Update forced my to install KN4056892 thinking that you would get this fixed.

Is there anyway to fix this besides disabling Asus DipAwayMode in task scheduler?

Where do you even get 3.00.13? I don't see a link in this thread.

idahosurge wrote:
I have an R6E and off the Asus website for my R6E I download v3.00.13 / DIP5 v1.05.13.

Tonight I installed it. Like many others now every time I turn my PC on my power plan is set to balanced.

After I installed v3.00.13 over the existing version and this happened I uninstalled v3.00.13, then ran ai3cleaner, then ran ccleaner then ran glarysoft's registry cleaner. Rebooted when asked.

Then I did a clean install of v3.00.13 and my power plan still resets to balanced every time.

Seriously Asus when are you going to fix this? I waited this long to update AI3 before Windows Update forced my to install KN4056892 thinking that you would get this fixed.

Is there anyway to fix this besides disabling Asus DipAwayMode in task scheduler?


Try this build. Its an alpha that I posted last week. Didn't list it on the OP because only had a few people test it so far:

https://drive.google.com/file/d/1f1rsw8uuFXX6_-UNwHYfh1f6pkTbULcn/view

It shows the same version number but has an update for standard power plan configs (tested on X99).

Raja@ASUS wrote:
Try this build. Its an alpha that I posted last week. Didn't list it on the OP because only had a few people test it so far:


Okay Raja I will try it out and let you know. I may wait until the weekend to give it a try.

Raja@ASUS wrote:
Try this build. Its an alpha that I posted last week. Didn't list it on the OP because only had a few people test it so far:

https://drive.google.com/file/d/1f1rsw8uuFXX6_-UNwHYfh1f6pkTbULcn/view

It shows the same version number but has an update for standard power plan configs (tested on X99).


Hello Raja,

Installed this Friday night and so far it is working fine. After numerous power up / shut down cycles since Friday night high performance power plan is always still selected.

Win 10 Pro - 1709 - 16299.125

Thanks for posting the link to the alpha AI3 build.

idahosurge wrote:
I have an R6E and off the Asus website for my R6E I download v3.00.13 / DIP5 v1.05.13.

Tonight I installed it. Like many others now every time I turn my PC on my power plan is set to balanced.

After I installed v3.00.13 over the existing version and this happened I uninstalled v3.00.13, then ran ai3cleaner, then ran ccleaner then ran glarysoft's registry cleaner. Rebooted when asked.

Then I did a clean install of v3.00.13 and my power plan still resets to balanced every time.

Seriously Asus when are you going to fix this? I waited this long to update AI3 before Windows Update forced my to install KN4056892 thinking that you would get this fixed.

Is there anyway to fix this besides disabling Asus DipAwayMode in task scheduler?


WOW, didn't know that Asus Suite was responsible for the power plan reset on every reboot!!! I even had to lock the power plan through group policy to avoid it!!
Maybe I should give CAM a look for fan curve management...

Volfin wrote:
Where do you even get 3.00.13? I don't see a link in this thread.


For my motherboard (Crosshair VI Hero), the link is this one here.

Miso_Brajenovic
Level 7
I have ASUS ROG Products last 10 Years . I am dissapointed because Asus have Bad Software. AI Suite not working normal, EZ Update cannot find Updates, Programm Crash,...

Fezzik
Level 7
I've done CC cleaner, ai cleaner. Closed out of all processes and all I get is the DIP showing to install. Thats it. It is the only thing to check mark .