cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

AI Suite 3 Version 3.00.10 & 3.00.13 - user test/report thread

MasterC
Community Admin
Community Admin
Please check the product support page for your board and download Ai Suite 3.00.14 or 3.00.13 (if available).


If you have a Ryzen-based system:

Ai Suite 3.00.13 updated for compatibility with Ryzen power plans (no other changes):

https://drive.google.com/file/d/14NC...ew?usp=sharing

_____________________________________________________________
FPS, Racing, and VR Gamer / Tech Enthusiast / ROG Admin
455 Views
1,154 REPLIES 1,154

omv421 wrote:
AI Suite 3 vs 3.00.13
- Turbo App doesn't save its settings.
- It sometimes goes back to "balance mode" in power management when restart.
- Fan Xpert 3 - One of the fans is dissabled for some reason, can't change anything on it.
Everything else is good so far.



Test this build if you havent already: https://drive.google.com/file/d/1f1rsw8uuFXX6_-UNwHYfh1f6pkTbULcn/view (there are two 3.00.13 builds, one is for the power plan). If you still get the issues, I can get most of your specs from your profile, as you took the time to fill it out. However, you'll need to let me know which OS update you're on and also which UEFI version your board is running.

Raja@ASUS wrote:
Test this build if you havent already: https://drive.google.com/file/d/1f1rsw8uuFXX6_-UNwHYfh1f6pkTbULcn/view (there are two 3.00.13 builds, one is for the power plan). If you still get the issues, I can get most of your specs from your profile, as you took the time to fill it out. However, you'll need to let me know which OS update you're on and also which UEFI version your board is running.


Edition: Windows 10 Pro
Version: 1709
OS Build: 16299.192
BIOS: American Megatrends Inc. 2801, 11/11/2015

That version seems to work.

- When it goes to sleep or away mode, screen is all black. Hard reset to fix it.
- Turbo App still not working or saving profiles.
- "AISuite3 has stopped wroking" It happens randomly. Just relaunching it seems to make it work again.

Edition: Windows 10 Pro
Version: 1709
OS Build: 16299.214
Motherbord: Zenith Extreme

with the new update of Windows OS Build: 16299.214 I'm back on AI_Suite III_2.00.12_DIP5_1.04.68 and then I installed AI_Suite_III_2.00.16_DIP5_1.04.92 because AI_Suite_III_3.00.13_DIP5_1.05.13 did not work properly 😛

Edit:

Have the version AI_Suite_III_3.00.13_DIP5_1.05.14 tested by X99 motherboards. Just look at the first version 1 AI_Suite_III_2.00.12_DIP5_1.04.68 from the instalations usb of the Zenith Extreme Motheboort and shuffle it up to now without probeleme

OLD


NEW

A new Link please.

Is it fine to test the beta on a ROG MAXIMUS IX FORMULA



___________________________________________
Tutuapp 9Apps Showbox

Link Please?

I'm not seeing any GPU info in AI Suite 3.

I've seen some other setups that do have the GPU temps atleast in AI Suite.
Has this been removed or could I just be missing something?

The Video card does show up in Armory Crate II but only to allow me to enable or disable the aura sync.

ROG Strix x570-E
Ryzen 7 3700X
ROG Strix Radeon 580 8GB OC

skr68 wrote:
(asked also in the other thread, so maybe double post, but still important)

Should that also work for my board (P8Z77-V Deluxe) as a replacement for AI Suite 2 (and Win 10 1703 with KB4056891 instead of KB4056892)?


No, you cant install AI Suite 3 for your MB.

Press the setup button and u see why u cant install it.

bartosz.bruhn wrote:
(...)Now I See For Z370 chipset...



I saw that too after some minutes.
Now it's gone again.

It's not clear if we should test also on Z270 and previous chipset, or not...

x299
its working!