cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Power Saving in Armoury Crate stuck at 0,8w

Everluce
Level 7

Hello dear ROG-Community,

Since one week i have the issue that my armoury crate stucks at the power saving tab on the main page at 0,8 watt. I tried to reset the BIOS and then reinstalled windows but it didn't fix the problem. If I turn on the switch in the right corner it doesn't work neither. Drivers are all up to date and are downloaded originial from ASUS. Except this little issue that the monitoring stucks at 0,8 watt the system runs perfectly fine and stable. But it would be nice if i could monitor my cpu power consumption over armoury crate. I hope someone can help me.ROG Forum.png

Here my system specs:

AMD Ryzen 9 7950X3D

ASUS ROG Strix X670E-E Gaming Wifi

32 GB DDR5 6000 CL32

ASUS Strix RTX 4090 OC

1,700 Views
11 REPLIES 11

D3mon3k-CZ
Level 8

hello, i think its a problem of armoury crate... yesterday i make an update of armoury crate but i also make bios update to 1709... from that point i got 0,8w too + i cant setup color of DDR (they are stuck on rainbow) any other parts, like fans, gpu, lian li cables etc i can control... but ddr still on rainbow... my opinion is last update of AC... cant believe that bios has anything with rgb, but we are both on version 1709....
But in HWmonitor you can see that cpu W value is working 

 

D3mon3k-CZ
Level 8

update: maybe its caused by bios 1709. I tried instal kingstone fury control and i  cant control/see no ram... hope they will fix it

Kichiemon
Level 8

Hello. I was also having trouble with the same symptoms. I was able to solve this problem by setting the BIOS to 1602. I hope it will be updated to work on 1709 as well.

my system specs:

AMD Ryzen 7  7700X

ASUS ROG CROSSHAIR X670E GENE 'BIOS1602'

G Skill F5-6000J3238F16G   X2

ASUS Strix RTX 4090 OC

Item Version
---- -------
Armoury Crate UWP App 5.7.6.0
ROG Live Service 2.2.14.0
Aura Service (Lighting Service) 3.07.26
Armoury Crate lite service 5.7.6
Aura SDK 3.04.39
ASUS AIOFan HAL 1.2.13.0
ASUS AURA Extension Card HAL 1.1.0.20
ASUS AURA Motherboard HAL 1.3.9.5
ASUS Gamepad HAL 1.0.0.27
ASUS Keyboard HAL 1.2.49.0
ASUS Mouse HAL 1.2.0.84
AacVGA 0.0.6.4
KingstonDram 1.1.19
AURA DRAM Component 1.1.23
ENE RGB HAL 1.1.43.1
ENE_EHD_M2_HAL 1.0.10.1
PHISON HAL 1.0.9.0
Patriot Viper DRAM RGB 1.0.9.7
Patriot Viper M2 SSD RGB 1.1.0.3
Universal Holtek RGB DRAM 1.0.0.6
WD_BLACK AN1500 1.0.14.0

thanks... but i dunno how to downgrade FW, i think i will wait for new version of bios... i am upgrading(flashing) in bios over EZ flash

cybrsage
Level 8

Same here, ever since 1709 and the most recent Armoury Crate, mine is stuck at 0.8w regardless of power usage or savings level.

and RGB on RAMs also a problem ? thanks

 

In fact, my RGB is not even listed for sync...and it is running rainbow instead of a static color.  I am not 100% positive, but I think it used to be the same static color as the rest of the items.

 

yeah, i think now its caused by bios. I had 1202 and everything works, i updated to 1709 and RGB on rams doesnt work, only rainbow effect even i cant turn off the light to switch to full black(no llight). i hope they will fix it asap

jori
Level 7

I can confirm that the problem is not solved in bios Version 1811. After bios update Armoury Crate show only 0,8w.

TUF GAMING B650-PLUS