cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Asus rog strix b450-e motherboard disappeared from aura sync after Armory Crate 5.8.6.0 update

Melsor
Level 7

Hi, my Asus rog strix b450-e motherboard disappeared from aura sync after Armory Crate 5.8.6.0 update.
I can't sync the MB lighting with all my other devices after the update. I uninstalled/installed the old armory crate - it did not solve the problem.
To be honest, every time I update armory crate, I cross my fingers and go to church to light a candle so that everything goes well. It seems to me that armory crate needs the "disable automatic update" function.
@asus - what do you recommend or when will the fixes be available? I think I'm not the only one!

Item Version
---- -------
Armoury Crate UWP App 5.8.6.0
ROG Live Service 2.3.13.0
Aura Service (Lighting Service) 3.07.42
Armoury Crate lite service 5.8.6
Aura Wallpaper Service Не установлено
Aura SDK 3.04.39
ArmouryDevice 4.1.1.1
ASUS AIOFan HAL 1.2.15.0
ASUS AURA Extension Card HAL 1.1.0.20
ASUS AURA Motherboard HAL 1.3.9.6
ASUS Ambient HAL 2.7.0.0
ASUS Keyboard HAL 1.2.55.0
ASUS Mouse HAL 1.2.0.84
AacVGA 0.0.6.5
KingstonDram 1.1.33
AURA DRAM Component 1.1.25
ENE RGB HAL 1.1.48.6
ENE_EHD_M2_HAL 1.0.10.3
PHISON HAL 1.0.9.0
Patriot Viper DRAM RGB 1.0.9.8
Patriot Viper M2 SSD RGB 1.1.0.3
Universal Holtek RGB DRAM 1.0.0.7
WD_BLACK AN1500 1.0.14.0
AIOFanSDK 3.00.10
KeyboardSDK 3.00.47
MainSDK 2.01.11
MainSDKPlugin 111.0.1661.54
MbLedSDK 3.00.22
MouseSDK 3.01.29
Armoury Crate Plugin - Aio 2.0.7
Armoury Crate Plugin - Fan Extension Card 1.2.1
Armoury Crate Plugin - Gamepad 2.0.2
Armoury Crate Plugin - Headset 1.2.5
Armoury Crate Plugin - Keyboard 1.2.30
Armoury Crate Plugin - Motherboard 1.2.16
Armoury Crate Plugin - Mouse 2.1.2
Armoury Crate Plugin - Mousepad 1.2.0
Armoury Crate Plugin - ROG FAN XPERT 4 2.0.2
Armoury Crate Plugin - UnifyDongle 0.0.5
Armoury Crate Plugin - Vga 1.0.4
ASUS Motherboard 4.01.38
ROG KERIS WIRELESS AIMPOINT 4.01.13
ROG KERIS WIRELESS AIMPOINT (2.4G) 4.01.13
ROG KERIS WIRELESS AIMPOINT (BLE) 4.01.13
ROG STRIX SCOPE TKL 4.01.14

AC_1.jpg
AC_2.jpg

1,532 Views
1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions

Hello friend, I solved my problem. Unfortunately, I find the link to the reddit post from 3 years ago, they advised:
https://www.reddit.com/r/ASUS/comments/lgi20u/fix_for_the_aurasync_error_auraservice_is/
1) turn off the PC
2) unplug the power cable from the PC
3) hold down the power button for 5 seconds
4) wait 2-3 minutes
5) turn on PC

It helped me, after this simple manipulation my board appeared in the AURA list.

 

yappy.jpg

P.S This is not the first time that posts from many years ago have helped me, I don’t understand what the AC developer is doing, errors from many years ago keep popping up.

View solution in original post

3 REPLIES 3

GeoDario1989
Level 7

It happened to me too. After updating to Armory Crate 5.8.6.0, my ASUS PRIME Z390-A motherboard completely disappeared! Uninstalling and reinstalling the program was useless. Now my PC has all the LEDs off. Before the latest update, everything worked fine. But now... Nothing works anymore! please @asus fix this problem!

Item Version
---- -------
Armoury Crate UWP App 5.8.6.0
ROG Live Service 2.3.13.0
Aura Service (Lighting Service) 3.07.42
Armoury Crate lite service 5.8.6
Aura Wallpaper Service Non installato
Aura SDK 3.04.39
ArmouryDevice 4.1.1.1
ASUS AURA Extension Card HAL 1.1.0.20
ASUS Ambient HAL 2.7.0.0
KingstonDram 1.1.33
AURA DRAM Component 1.1.25
ENE RGB HAL 1.1.48.6
ENE_EHD_M2_HAL 1.0.10.3
Patriot Viper DRAM RGB 1.0.9.8
Patriot Viper M2 SSD RGB 1.1.0.3
Universal Holtek RGB DRAM 1.0.0.7
WD_BLACK AN1500 1.0.14.0
MainSDK 2.01.06

Miguel_V
Level 10

You have the SAME problem that has happened to me since day one, the culprits are laughing at you and me, by ignoring the problem created by them.

This is my post.

https://rog-forum.asus.com/t5/armoury-crate/armory-create-5-8-6-0-mainboard-maximus-x-hero/td-p/9975...

 

Hello friend, I solved my problem. Unfortunately, I find the link to the reddit post from 3 years ago, they advised:
https://www.reddit.com/r/ASUS/comments/lgi20u/fix_for_the_aurasync_error_auraservice_is/
1) turn off the PC
2) unplug the power cable from the PC
3) hold down the power button for 5 seconds
4) wait 2-3 minutes
5) turn on PC

It helped me, after this simple manipulation my board appeared in the AURA list.

 

yappy.jpg

P.S This is not the first time that posts from many years ago have helped me, I don’t understand what the AC developer is doing, errors from many years ago keep popping up.