cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Armoury Crate v5.1.5.0 / Aura Creator v3.3.4 [Report here if any issues]

MasterC
Community Admin
Community Admin
A new major release was just released.

Armoury Crate v5.1.5 - Core service updates:
Armoury Crate Lite Service v5.1.4
Armoury Crate Service v5.1.4
AURA Service (Lighting Service) v3.05.40
ROG Live Service v1.4.5.0

Aura Creator v3.3.4- Core service updates:
Armoury Crate Lite Service v5.1.4
Armoury Crate Service v5.1.4
AURA Service (Lighting Service) v3.05.40
ROG Live Service v1.4.5.0

Armoury Crate v5.1.5 - New features:
Added new ProArt theme for personalization (compatible with Motherboard & PC Components)
Added delete function for "Notification" (mouse right click)
Added close function in right button click menu for wireless devices power management panel in system tray
Usability enhancements

Aura Creator v3.3.4- New eatures:
Support for Aura Wallpaper

Armoury Crate v5.1.5 - Bug fixes & Enhancements:
Changed the condition to trigger the "Update" in "Update Center"
Fixed App crash issue in specific scenarios
Fixed Update Failed issue in specific scenarios and combination of devices
Fixed RGB lighting reset to default after reboot system issue for some configurations
Fixed specific DRAM detection issues
Fixed specific Armoury Crate installation issues
Fixed issues where devices cannot finish updates
Fixed "Content Platform" - cannot log into ASUS account issue
Fixed firmware update issues
[Laptop] Fixed dual screen display layout issue
[Keyboard][Mouse] Fixed device page error when language set to Spanish
[Mouse] Added a countdown dialog for the Calibration function to prevent users from selecting an incorrect preset surface and not being able to use the mouse
[Mouse] Fine-tuned accuracy for the DPI values between 5000-7000
UI flow & GUI layout enhancements
Several other bugs fixes

Aura Creator v3.3.4 - Bug fixes & Enhancements:
Fixed - device lighting cannot be restored after unsync
Fixed service error issue
UI flow & GUI layout enhancements
Other bugs fixes

New devices supported:
ROG Chakram X
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Uninstall Aura Sync software if already installed.
Always uninstall Armoury Crate using our uninstall tool (do not remove manually)
DO NOT modify the registry

Forms MUST be completed and submitted in order to be processed.

Uninstall Tool - v2.1.3
https://dlcdnets.asus.com/pub/ASUS/mb/14Utilities/Armoury_Crate_Uninstall_Tool.zip
Armoury Crate & Aura Creator Installer v3.1.3.0 (latest installer version)
https://dlcdnets.asus.com/pub/ASUS/mb/14Utilities/ArmouryCrateInstallTool.zip

Must read before reporting issues:
1. THIS IS NOT A THREAD FOR GENERAL CHAT, please report issues ONLY (try to find related threads or create a new one)
2. Try to reboot the system after updates are installed, and check again.
3. DO NOT report issues if facing improper uninstallation or registry issues - please resolve first
4. Revert system to stock speeds to check if errors are caused by excessive overclocking (even if overclock used to be stable)
5. Verify and confirm issues before reporting (do not make multiple posts while still in the process of troubleshooting)
6. Post a brief description of your issue in this thread (less than 50 words)
7. Record and generate a log (change the extension from .LogE to .txt). Prepare some screenshots and photos if applicable.
8. Complete the online form: https://forms.gle/48ztQgy7F8GcCCpN9

Log Collection Tool - Instructions
92643
First, check the Record log box to start recording
Agree to the disclaimer
Replicate the issue you are having (reboot if necessary - the log tool will keep running)
Click on the Generate log data button
Save the log file to a location of your choice.
Stop the recording

To check if your product is supported in Armoury Crate
https://www.asus.com/us/support/FAQ/1042459
_____________________________________________________________
FPS, Racing, and VR Gamer / Tech Enthusiast / ROG Admin
644 Views
393 REPLIES 393

toouur wrote:
I have tried this at least 40 times within the last month (neither clean install not update from the previous version works for me)

I have already submitted my report in the previous topic: https://rog.asus.com/forum/showthread.php?127088-Armoury-Crate-v5-0-11-0-Report-here-if-any-issues&p...
Month ago. And the issue is the same with the new version.
And with the full package as well: https://dlcdnets.asus.com/pub/ASUS/mb/14Utilities/Armoury_Crate_Full_Installation_Package.zip


I'm having the same issue. If there is any comfort in knowing you are not alone. I simply can not get anything to install. Tried the new full package and even tried installing one piece of hardware at a time and I'm still getting the internet error. I guess we'll just have to wait for an update and hope it is resolved. Right now my system simply cannot install Armoury Crate at all.
Specs:
Operating System Microsoft Windows 11 Pro
Processor Intel(R) Core(TM) i9-9900KF CPU @ 3.60GHz
Graphics Card NVIDIA GeForce RTX 2080 SUPER (8.0 GB)
Memory 23.5 GB Free (31.9 GB Total)
Monitor ASUS ROG XG279Q(DisplayPort) (2560 x 1440 @ 143 Hz)
Disk Storage 2927.2 GB Free (9832.2 GB Total)
Audio Sonic Studio Virtual Mixer
Motherboard ASUSTeK COMPUTER INC. (ROG STRIX Z390-E GAMING)
Mouse USB Input Device
Keyboard HID Keyboard Device

Same happened to me , same issue . What is the fix for this ?

HumbleSiPilot77
Level 10
92823

Device Page error 2005. Can't program devices. AC taskbar icon disappeared. Uninstalled via tool. Uninstall broke AI Suite. Uninstalled/reinstalled AI Suite 3 and AC. AC first gave internet error 101 and second attempt installed, still no device page. AI Suite lost GPU information. AC otherwise stable. Log saved, form submitted

Item Version
---- -------
Armoury Crate UWP App 5.1.5.0
ROG Live Service 1.4.9.0
Aura Service (Lighting Service) 3.05.40
Armoury Crate lite service 5.1.4
Aura Wallpaper Service Not installed
ASUS AIOFan HAL 1.1.45.0
ASUS AURA Extension Card HAL 1.1.0.18
ASUS AURA Motherboard HAL 1.3.0.0
ASUS Keyboard HAL 1.1.79.0
ASUS Mouse Extern HAL 1.2.0.6
ASUS Mouse HAL 1.2.0.33
AacDisplay 1.2.20
AacVGA 0.0.4.9
KingstonDram 1.1.12
AURA DRAM Component 1.1.18
ENE RGB HAL 1.1.39.15
ENE_EHD_M2_HAL 1.0.9.12
PHISON HAL 1.0.9.0
Patriot Viper DRAM RGB 1.0.9.2
Patriot Viper M2 SSD RGB 1.0.6.5
Universal Holtek RGB DRAM 1.0.0.2
WD_BLACK AN1500 1.0.14.0

shamandgg
Level 9
Page Error 2006 after latest Armoury update has been forced on me. (v 5.1.5.0)

Device used: Spatha mouse. I have tried running the Armoury uninstaller and installing Armoury again, problem remains. Can't access now my mouse profiles 😞

shamandgg wrote:
Page Error 2006 after latest Armoury update has been forced on me. (v 5.1.5.0)

Device used: Spatha mouse. I have tried running the Armoury uninstaller and installing Armoury again, problem remains. Can't access now my mouse profiles 😞


I did try twice, the whole uninstall reinstall dance but I'm in the same boat. Spatha mouse as well. The only option to reach the mouse profiles is to unsync Aura and use ROG Armoury II. Aura sync in AC still works and installing ROG Armoury II doesn't cause a conflict with Armoury Crate.

Bushmaster78FS wrote:
I did try twice, the whole uninstall reinstall dance but I'm in the same boat. Spatha mouse as well. The only option to reach the mouse profiles is to unsync Aura and use ROG Armoury II. Aura sync in AC still works and installing ROG Armoury II doesn't cause a conflict with Armoury Crate.


I see, work around is clever. That is a shame really because I no longer have old Armoury II software setup file. I have just searched my PC for it, likely deleted it. Do you happen to have a link to last Armoury II setup?

shamandgg wrote:
Page Error 2006 after latest Armoury update has been forced on me. (v 5.1.5.0)

Device used: Spatha mouse. I have tried running the Armoury uninstaller and installing Armoury again, problem remains. Can't access now my mouse profiles 😞


This is the exact issue I'm having as well with the ROG Spatha
MAIN RIG:
Maximus X | i7-8700k | 32GB Corsair Vengeance | 2x EVGA 1080ti FTW3 | EVGA Supernova G3 1000 |

Exostenza
Level 9
G513QY Advantage Edition here and I have the infinite install loop for Asus Core SDK 2.00.04. When I click install it installs and refreshes the page and goes back to being able to install it. I can install it as many times as I want and reboot but it will always just go back to being able to install the update. I see other people have this issue to so I hope Asus can figure it out. Everything is working well so it is not a huge deal but it would be nice to have the latest version that is available actually be able to install.

Win 10 Pro x64 21H2 if that matters.

Item Version
---- -------
Armoury Crate UWP App 5.1.5.0
ROG Live Service 1.4.9.0
Aura Service (Lighting Service) 3.05.40
Armoury Crate service 5.1.4
Aura Wallpaper Service Not installed
ASUS Aac_GmAcc HAL 1.0.0.0
ASUS Aac_NBDT HAL 2.5.12.0
ASUS Keyboard HAL 1.01.44
ASUS MB Peripheral Products 1.0.35
ASUS Mouse HAL 1.1.0.34
AacAudioHal 1.3.22.0
AacDispaly 1.1.29
ENE_QSI_Loki_HAL 1.0.3.0
WD P40 Game Drive 1.0.2.14

sam_musselman
Level 7
I currently have a G732LXS-XS94 and from day one, i've had issues with armoury crate, all versions including new version 5.1.5.0. I would say about 6 out of 10 times i use turbo mode, it will stick for about 30 seconds, pc becomes unresponsive and finally the fans will start kicking in and turbo mode will activate but it will eventually cause a BSOD if i keep using the laptop or when switching out of turbo mode back to performance or silent mode. I have contacted Asus a 1000 times over this and they cannot give me a fix! Has anyone else had this issue and/or is there a fix for this problem?

sam.musselman wrote:
I currently have a G732LXS-XS94 and from day one, i've had issues with armoury crate, all versions including new version 5.1.5.0. I would say about 6 out of 10 times i use turbo mode, it will stick for about 30 seconds, pc becomes unresponsive and finally the fans will start kicking in and turbo mode will activate but it will eventually cause a BSOD if i keep using the laptop or when switching out of turbo mode back to performance or silent mode. I have contacted Asus a 1000 times over this and they cannot give me a fix! Has anyone else had this issue and/or is there a fix for this problem?


yes I have a fix four you and everyone else here. Uninstall this garbage software, don't use it anymore and do not buy Asus again. For this high expensive components such a trash software with try and error on endusers in this forum. No thank you. Never again Asus! Shame on you