cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Armoury Crate v5.0.11.0 [Report here if any issues]

MasterC
Community Admin
Community Admin
A new major release was just released.

Suggest to uninstall Aura Sync software if already installed.

Cores service updates:
Armoury Crate Lite Service v5.0.8
Armoury Crate Service v5.0.8
AURA Service (Lighting Service) v3.05.29
ROG Live Service v1.3.8.0
Aura Service Add-on v0.0.21

New features:
Brand new UI - V3.0
Added "Content Platform" - new feature for further animation, wallpaper, AniMe Matrix effects released.
Added "Aura Wallpaper" as the dynamic wallpaper to extend the RGB lighting effects from devices to the screen.
Added featured promotions
Device pages added one-click "Scenario Profiles" shortcut.
Support for colorful content in Motherboard AniMe Matrix model (ROG MAXIMUS Z690 EXTREME)

Bug fixes & Enhancements:
[Laptop] Added resoultion switch (UHD/FHD) in System Configuration (for compatible models only)
[Laptop] Added "Backlight control" in System Configuration (for compatible models only) to switch between one-zone & multi-zone
[Laptop] Renamed "HyperFan" as "Operating mode"
[Laptop] Power comsumption enhancements
[AIO Cooler] Fixed animation display issues
[Motherboard] Fixed Dashboard info display issues
[Mouse][Keyboard][Headset] Fixed power info display issues
[Mouse] Enhanced the Surface Calibration configuration UI and flow
UI enhancements
Several other bugs fixes

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


We have a new method of reporting issues:
1. Post a brief description of your issue in this thread (less than 50 words)
2. Record and generate a log, change the extension from .LogE to .txt. Prepare some screenshots and photos if applicable.
3. Complete the online form (need Gmail account): https://forms.gle/GbEPbp7drM9g3xyq8

* If you do not have a Gmail account - complete this form: https://forms.gle/A4cD9oJnCGPjmMVSA
* If recording a log is not possible - complete this form: https://forms.gle/ACvNvjH6zoCmyfGf6

Forms MUST be completed and submitted in order to be processed.

Log Collection Tool - Instructions
First, check the Record log box to start recording
Agree to the disclaimer
Replicate the issue you are having
Click on the Generate log data button
Save the log file to a location of your choice.
Stop the recording
_____________________________________________________________
FPS, Racing, and VR Gamer / Tech Enthusiast / ROG Admin
545 Views
381 REPLIES 381

There's a switch behind the left earcup, switch to PC/NB. This allows true 7.1.

190145551 wrote:
I have a ROG Theta 7.1 Headset. After recent update, the option for switching between Stereo and 7.1 is missing and the 96000Hz Frequency option in Channel mixer
dashboard is missing
_____________________________________________________________
FPS, Racing, and VR Gamer / Tech Enthusiast / ROG Admin

AC Crashes when both NVIDIA GTX1080 and iGPU is enabled.
If i disable iGPU in BIOS then AC works fine. IF both are enabled then i cannot even see CPU clocks - temps etc and when i hit the i button program crashes.

For what particular reason would you insist to enable onboard graphics if you already have a GTX 1080?

kentaurosk8 wrote:
AC Crashes when both NVIDIA GTX1080 and iGPU is enabled.
If i disable iGPU in BIOS then AC works fine. IF both are enabled then i cannot even see CPU clocks - temps etc and when i hit the i button program crashes.
_____________________________________________________________
FPS, Racing, and VR Gamer / Tech Enthusiast / ROG Admin

CURENTLY RUN A ZENITH II EXTREME ALPHA MB and once i install armoury crate v5.0.11.0 all aura devices show up EXCEPT RAM [G.SKILL RAM TRIDENT Z NEO DDR4], THE RAM [G.SKILL RAM TRIDENT Z NEO DDR4] is missing and cannot get them to show up

Sorry, maybe it was already asked before, but i would like to know if there will be an update to armoury crate with fan xpert support for amd x570 motherboards or i still have to use ai suite for that function.

In the Aura Sync tab some devices (like my Strix 3090 and my Gladius II Origin mouse) have white triangles that when clicked allow me to individually configure the colors/effects on those devices.

Can someone please explain WHY ON EARTH I **still** cannot do the same for each of the ARGB headers in my $1,000 USD Z690 Extreme motherboard?! It's either synced to the motherboard or rainbow puke.

Come on, what are you guys (not) doing?! This is BASIC functionality, even the old Win32 Aura allowed me to set individual solid colors for each of the RGB and ARGB headers (although not separate effects, sigh).

I'm having the same issue as @kentaurosk8. In my case, I have a GTX 3090 with IGPU also enabled in BIOS. Going to the Armoury Crate "Dashboard" momentarily displays the "speedometer" frequency graphic but with only (1) core of my i9-12900K shown below. Then the entire AC app crashes. If I disable IGPU in BIOS, then AC Dashboard works fine and shows all cores with their individual frequencies.

MasterC@ROG wrote:
For what particular reason would you insist to enable onboard graphics if you already have a GTX 1080?

I can't speak for @kentaurosk8, but the reason *I* want both the 3090 and the Intel IGPU enabled.... I have a security cam DVR application (Blue Iris) always running, and it has the ability to use Intel Quick Sync Video for video decode when the IGPU is enabled. Disable the IGPU in BIOS, and that feature is disabled with it. Quick Sync decode is more efficient than software decode, so enabling IGPU reduces CPU core load, leaving more headroom on the CPU and 3090 for gaming.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Z690-E, i9-12900k, 2x16 DDR5, 980pro nvme x3, Ryujin-II 360, Strix Animate-II, Evga 3090 ftw3

"!Es una autentica INUTILIDAD de MIERDA¡"
Desde versiones anteriores, NO ME HA FUNCIONADO NUNCA, ya desde WINDOWS 10 Profesional, ni actualizado a WINDOWS 11 Profesional
Asi se pasa toooooo errrr rrrrfato esta mierda
92559

Pero si sale esto en este sitio.
92560

Y registrado TOOOOOO ESTO.......
92561

Item Version
---- -------
Armoury Crate UWP App 5.0.11.0
ROG Live Service 1.3.12.0
AURA Service (Lighting Service) 3.05.29
Armoury Crate lite service 5.0.8
ASUS AIOFan HAL 1.1.43.0
ASUS AURA Extension Card HAL 1.1.0.13
ASUS AURA Motherboard HAL 1.2.8.0
ASUS AURA Odd Component 1.0.8
ASUS Keyboard HAL 1.1.79.0
ASUS MB Peripheral Products 1.0.30
ASUS Mouse Extern HAL 1.2.0.6
ASUS Mouse HAL 1.2.0.33
ASUS MousePad HAL 1.0.1.1
AacAudioHal 1.3.40.0
AacDispaly 1.1.23
AacVGA 0.0.4.8
CosairDram 1.0.12
KingstonDram 1.1.12
AURA DRAM Component 1.1.16
ENE RGB HAL 1.1.39.5
ENE_EHD_M2_HAL 1.0.9.6
GALAX GAMER RGB 1.00.02
PHISON HAL 1.0.9.0
Patriot Viper DRAM RGB 1.0.9.2
Patriot Viper M2 SSD RGB 1.0.6.5
Universal Holtek RGB DRAM 1.0.0.2
WD_BLACK AN1500 1.0.14.0

92562

Por lo que REPITO es una autentica INUTILIDAD esta aplicacion de MIERDA.

Last year when I bought ASUS ROG STRIX FLARE keyboard I downloaded Armoury Crate, and it detected both of my Keyboard and my 2 Delta T-Force RAM sticks. One of the updates broke the RAM detection sometime last year, then I worked again, and just recently my RAM sticks don't appear in the AURA Sync.

Tried to uninstall with the official uninstall tool and re-install Armoury Crate, which often fails to install because somewhat my super stable internet connection is not stable enough for Armoury Crate. And the ROG service also often crashes. What is happening?

Sten. wrote:
Last year when I bought ASUS ROG STRIX FLARE keyboard I downloaded Armoury Crate, and it detected both of my Keyboard and my 2 Delta T-Force RAM sticks. One of the updates broke the RAM detection sometime last year, then I worked again, and just recently my RAM sticks don't appear in the AURA Sync.

Tried to uninstall with the official uninstall tool and re-install Armoury Crate, which often fails to install because somewhat my super stable internet connection is not stable enough for Armoury Crate. And the ROG service also often crashes. What is happening?


Just the other day I also reinstalled Armoury Crate. I won't go into a whole lot of detail, but suffice to say that it took 3 times running the installer. First time ended in error 504, second time 101, third time was the charm. So I was just going to suggest that you run the installer again after rebooting.