cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Armoury Crate v5.0.11.0 [Report here if any issues]

MasterC
Community Admin
Community Admin
A new major release was just released.

Suggest to uninstall Aura Sync software if already installed.

Cores service updates:
Armoury Crate Lite Service v5.0.8
Armoury Crate Service v5.0.8
AURA Service (Lighting Service) v3.05.29
ROG Live Service v1.3.8.0
Aura Service Add-on v0.0.21

New features:
Brand new UI - V3.0
Added "Content Platform" - new feature for further animation, wallpaper, AniMe Matrix effects released.
Added "Aura Wallpaper" as the dynamic wallpaper to extend the RGB lighting effects from devices to the screen.
Added featured promotions
Device pages added one-click "Scenario Profiles" shortcut.
Support for colorful content in Motherboard AniMe Matrix model (ROG MAXIMUS Z690 EXTREME)

Bug fixes & Enhancements:
[Laptop] Added resoultion switch (UHD/FHD) in System Configuration (for compatible models only)
[Laptop] Added "Backlight control" in System Configuration (for compatible models only) to switch between one-zone & multi-zone
[Laptop] Renamed "HyperFan" as "Operating mode"
[Laptop] Power comsumption enhancements
[AIO Cooler] Fixed animation display issues
[Motherboard] Fixed Dashboard info display issues
[Mouse][Keyboard][Headset] Fixed power info display issues
[Mouse] Enhanced the Surface Calibration configuration UI and flow
UI enhancements
Several other bugs fixes

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


We have a new method of reporting issues:
1. Post a brief description of your issue in this thread (less than 50 words)
2. Record and generate a log, change the extension from .LogE to .txt. Prepare some screenshots and photos if applicable.
3. Complete the online form (need Gmail account): https://forms.gle/GbEPbp7drM9g3xyq8

* If you do not have a Gmail account - complete this form: https://forms.gle/A4cD9oJnCGPjmMVSA
* If recording a log is not possible - complete this form: https://forms.gle/ACvNvjH6zoCmyfGf6

Forms MUST be completed and submitted in order to be processed.

Log Collection Tool - Instructions
First, check the Record log box to start recording
Agree to the disclaimer
Replicate the issue you are having
Click on the Generate log data button
Save the log file to a location of your choice.
Stop the recording
_____________________________________________________________
FPS, Racing, and VR Gamer / Tech Enthusiast / ROG Admin
474 Views
381 REPLIES 381

Triton_se
Level 8
Laptop ROG Strix G17 G713QR-HG022T: Been pretty pleased for quite some time now

One thing that has been a long time: When laptop has gone to Sleep I cannot wake it with external keyboard. It's lights (Corsair K55 RGB) turn on and off seconds later, I must press laptop keyboard for it to wake up. Pressing mouse button works tho.

MasterC
Community Admin
Community Admin
A quick update:
92287

If you are experiencing these issues, please update and try again.

Release Notes:
1. Fixed: GA401 could not update AniMe Matrix kit correctly.
2. Fixed: Some devices could not update the firmware correctly.
3. Fixed: Some laptop LED configs were incorrect after updating Aura kit.
4. Added: support Aura Sync compatible device – Xiaomi LED strip
_____________________________________________________________
FPS, Racing, and VR Gamer / Tech Enthusiast / ROG Admin

I just changed my headset from Asus Rog Delta to Asus Rog Delta S recently. Delta S doesn't compatible with Armoury 2 software, so i did the same EQ options from Armory Crate for Delta S model. However, I get almost half of the volume compared to Armoury 2. Also, I had the same problem with my previous headset. Are you going to make a version of Armoury 2 for ROG Delta S? Or, can you please fix the Armory Crate.

asusrogdelta.nsx ( Armoury 2 ) EQ best Settings

































Armoury Crate Asus Rog Delta S ineffective

Terepin
Level 8
Same here. I reported bug in January (which I had a year prior to that) and never heard any feedback since then. I have no idea what is preventing them from using public tools like Bugzilla where they can, you know, actually communicate with users who are reporting issues and request additional user feedback if needed.

Terepin wrote:
Same here. I reported bug in January (which I had a year prior to that) and never heard any feedback since then. I have no idea what is preventing them from using public tools like Bugzilla where they can, you know, actually communicate with users who are reporting issues and request additional user feedback if needed.


They simply don't care man.. Problems with their software are there for years now without any fix or way to get support.. This forum doesn't change that.

All we can do is preventing people or not recommending Assus ROG to anyone anymore. I have an YouTube clip about problems with this software and lots and lots of people have the same issue and they never get response from Assus..

I never buy ROG ever again in the future and people that come to me ask what to get i will strongly recommend another brand than Assus ROG from now on.

Hurricane28 wrote:
They simply don't care man.. Problems with their software are there for years now without any fix or way to get support.. This forum doesn't change that.

All we can do is preventing people or not recommending Assus ROG to anyone anymore. I have an YouTube clip about problems with this software and lots and lots of people have the same issue and they never get response from Assus..

I never buy ROG ever again in the future and people that come to me ask what to get i will strongly recommend another brand than Assus ROG from now on.


I don't know who's to blame for the software issues on ASUS products, but I really wish that, if they can't have a perfectly working version of Armoury Crate, they should stop forcing us to update the software.

As I've already reported twice in this thread, Armoury Crate 4.X was working perfectly on my ASUS TUF laptop. Armoury Crate updated to version 5.X and it's a mess, the graphic interface is laggy and heavy, you can hear the fans of the laptop go faster when you open AC5. And I can't go back to version 4.X. There's no installer for version 4.X, there's no way to install a version that was actually working great on my laptop.

I don't know if the don't have the budget to fix the software or what's the issue with it, but at least they shoul allow you to go back to the version that was working great on your hardware.

E33et
Level 7
I hope u can fix an issue with ROG Balteius Qi, cause that is for me only device that are not working. It pop-ups "Operation Failed" when I'm trying to change settings or reset device. The only issue I've got of my ROG device!

92323

Kind regards
/e33et

Terepin
Level 8
ROG Fusion II 500 device page fails to load if it is connected to ROG Throne (either directly or through other device).

I found a solution to this problem but maybe this post can help the developers to know where to look.
A brief description of my hardware and the problem.

My Rig:
CPU: Ryzen 5 3600 (no overclock)
MB: Rog Crosshair VIII Dark Hero (I know it's overkill for this cpu but i want to upgrade it)
Ram: TridentZ 32Gb (4 x 😎 3200Mhz CL16 (D.O.C.P. profile enabled)
Case: Rog helios
PSU: Rog Thor 1200W

The following problem presented itself just after a bios update and it's present even with a clean installation of Windows 10.
Right after the installation of armoury crate (doesen't matter if it's installed with aura creator or not)
the rgb strip connected to addressable RGB connector number 1 (The one at the top right corner of the motherboard)
stops working with advanced effects and turns off.
The only exeption is the base effect of single color.
This problem is present only with the last Bios update aka 4004 version.
A bios downgrade to version 3904 fixes the issue since the bios flash resets the data in the argb controller.
With this Bios version the problem dosen't presents itself anymore and all rgb works as it should.

This problem seems to not depend by Windows updates since it's present with or without the last updates, even while in the bios if aura it's on
and the last update of Armoury Crate and the aura sdk didn't fix the issue.
Only known solution to me is the bios downgrade, maybe a bios problem?

DanXIV wrote:
I found a solution to this problem but maybe this post can help the developers to know where to look.
A brief description of my hardware and the problem.

My Rig:
CPU: Ryzen 5 3600 (no overclock)
MB: Rog Crosshair VIII Dark Hero (I know it's overkill for this cpu but i want to upgrade it)
Ram: TridentZ 32Gb (4 x 😎 3200Mhz CL16 (D.O.C.P. profile enabled)
Case: Rog helios
PSU: Rog Thor 1200W

The following problem presented itself just after a bios update and it's present even with a clean installation of Windows 10.
Right after the installation of armoury crate (doesen't matter if it's installed with aura creator or not)
the rgb strip connected to addressable RGB connector number 1 (The one at the top right corner of the motherboard)
stops working with advanced effects and turns off.
The only exeption is the base effect of single color.
This problem is present only with the last Bios update aka 4004 version.
A bios downgrade to version 3904 fixes the issue since the bios flash resets the data in the argb controller.
With this Bios version the problem dosen't presents itself anymore and all rgb works as it should.

This problem seems to not depend by Windows updates since it's present with or without the last updates, even while in the bios if aura it's on
and the last update of Armoury Crate and the aura sdk didn't fix the issue.
Only known solution to me is the bios downgrade, maybe a bios problem?


I faced same issue as above. Only static color functioning for the addressable LED strip. If you unsync the addressable LED strip with aura, the addressable rgb connector will display a rainbow color.